28-07-2018

VACATURES: communicatiemedewerker en projectmedewerker jongeren

Ter versterking van ons team is ARhus op zoek naar een communicatiemedewerker en een projectmedewerker jongeren. Word jij onze nieuwe collega? Kandideer voor 28 juli!Lees meer

Nieuwsdetail

09-03-2018

Dag van de Zorg: reanimatiemarathon in Roeselare

Op woensdag 14 maart vindt er een reanimatiemarathon plaats in Roeselare. Van 12u tot 16u vatten meer dan honderd studenten post in ARhus en verschillende andere plaatsen om je kennis te laten maken met reanimatietechnieken. Zo hopen ze jou de skills aan te reiken om op een dag zelf een mensenleven te redden.

Studenten verpleegkunde en hun docenten zullen met hulp van omstanders 2u lang reanimeren. Met deze actie in de Week van de Zorg willen de deelnemende organisaties de mensen bewust maken van het belang van een snelle interventie in een noodsituatie. Tegelijkertijd zetten ze verpleegkunde en andere zorgberoepen in de kijker.

In de voormiddag gebeurt deze bewustmaking al in de Roeselaarse secundaire scholen met een interactieve infosessie voor de leerlingen.

In de namiddag verzamelen zo’n honderd studenten van VIVES en Ic Dien op drukke plaatsen in Roeselare met de bedoeling hun kennis reanimatietechnieken over te brengen aan het brede publiek. Ze doen dat met veel enthousiasme van 12 tot 16 uur op volgende locaties:

  • ARhus,
  • grote markt,
  • Stationsplein,
  • Stap Adriaan Willaert (muziekacademie),
  • Spillebad en
  • AZ Delta Campus Wilgenstraat.

In de Week van de Zorg vinden verschillende activiteiten plaats die zorgberoepen centraal zetten. De week wordt afgesloten met  de Dag van de Zorg, die jaarlijks plaatsvindt op de derde zondag van maart.

De reanimatiemarathon wordt georganiseerd door ARhus, Rode Kruis-Vlaanderen en stad Roeselare samen met hogeschool VIVES Campus Roeselare en HBO Verpleegkunde Ic Dien, in het kader van de week van de Zorg.