23-04-2019

Onder de loep: Europa

Op 9 mei vieren we Europadag. Even later, op 26 mei, trekken we naar de stembus voor de verkiezingen. We brengen niet enkel onze stem uit voor Vlaanderen (regionaal) en België (federaal), maar ook voor het Europees Parlement. Daarnaast is het ook een spannende periode voor de EU, met de brexit. Hoe zit dat nu precies? Wat ís Europa eigenlijk, wat doet de Europese Unie? Met deze onder de loep wijzen we je de weg (ook op kindermaat!).

Nieuwsdetail

01-11-2018

ARhus gesloten op 1 en 11 november

ARhus is gesloten op donderdag 1 november (Allerheiligen) en zondag 11 november (Wapenstilstand). Op vrijdag 2 november ben je hartelijk welkom! Wist je dat je ook van thuis uit gebruik kan maken van heel wat diensten van ARhus?

  • Lees de krant of je favoriete magazine via Gopress, de digitale, Belgische kranten- en magazinekiosk. Internationale kranten lees je via Pressreader
  • Grasduin in onze selectie apps. Maandelijks zetten we apps in de kijker. Reeds heel wat thema’s passeerden de revue. Ook voor kinderen is een overzicht kwalitatieve apps beschikbaar!
  • Lees een goed boek via cloudLibrary. Via dit pilootproject kan je van eender waar - dankzij je lidmaatschap van ARhus - op je eigen e-reader of tablet, Engelstalige e-boeken lezen.
  • Nestel je gezellig in je luie zetel en haal een filmfestival in huis: van thuis uit kan je films streamen via ARhus! Als lid heb je gratis toegang tot Dalton.be.

Voor wie materialen moet terugbrengen op deze feestdagen hebben we deze tips:

Online verlengen

Is de uitleentermijn van je uitgeleende materialen nog niet voorbij? Dan kan je ze online verlengen via 'Mijn Bibliotheek'.

Wie dit nog niet eerder gedaan heeft, kan de handleiding hier lezen.

Terugbrengbus

Materialen uitgeleend in ARhus De Munt kan je steeds buiten de openingsuren binnenbrengen in de terugbrengautomaat in de hal van ARhus De Munt.

De werkwijze is als volgt: leg je materialen één voor één op de witte plaat. Hoor je een klik, dan kan je het werk door het luikje duwen. Een lidkaart meebrengen is niet nodig.

1 dag te laat?

Dat is niet erg. Iedereen mag 1 dag te laat zijn. (Maar vanaf de tweede dag te laat betaal je ook voor de 1ste dag telaatgeld.)