15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Nieuwsdetail

16-09-2018

Autovrije zondag op 16 september

Op zondag 16 september is het centrum van Roeselare autovrij, maar laat dat jou niet weerhouden om het centrum te bezoeken. Er valt immers heel wat leuks te beleven! ARhus en parking De Munt blijven bereikbaar, maar je kan hinder ondervinden. Lees snel verder voor een plannetje.

Op 16 september van 11 tot 18u zet De Groote Stooringe delen van de stad in rep en roer en dankzij Autovrije Zondag komen daar nog tal van extra activiteiten bij. Naast de grote evenementenzone van De Groote Stooringe (vanaf 14 uur), zijn er vanaf 11 uur tal van activiteiten op het Polenplein en de Grote Markt.

Bekijk het programma hier!

Bereikbaarheid

Tussen 10 en 24 uur blijft een belangrijk deel van het centrum van Roeselare auto- en parkeervrij. Stad Roeselare voorziet enkele oplossingen:

  • Gratis bussen: De bussen van De Lijn op het grondgebied Roeselare zijn gratis tijdens Autovrije Zondag. Je stapt gemakkelijk af aan het station, centraal gelegen in de evenementenzone. Ook treinen kunnen een waardig alternatief vormen om naar Roeselare af te zakken.
  • Centrumparkings: de belangrijke centrumparkings zijn bereikbaar: parking De Munt, Wallenparking, Moermanparking, B-parking (1 euro/4 uur) en parking De Spil (gratis). De bereikbaarheid van de parkings zal aangeduid worden vanaf de kleine ring.
  • Leuk alternatief: Laat je tijdens de Autovrije Zondag in vervoering brengen door eco-taxi’s die je gratis naar je gewenste locatie brengen (binnen de autovrije centrumzone). Je vindt de eco-taxi’s op diverse locaties, waaronder ook de centrumparkings (De Munt en Wallenparking) en aan de diverse pleinen.
  • Fiets: Stal je fiets veilig op de bewaakte fietsstalling op het Polenplein en neem er een eco-taxi naar De Groote Stooringe. Je herkent de eco-taxi's aan het vlaggetje. Ook onder het ARhus gebouw is een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

Klik op het plannetje voor een groter formaat.