15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Nieuwsdetail

10-10-2018

Eerste mantelzorgcafé De Mantelare in Roeselare

In het mantelzorgcafé kan je als zorgdrager van hulpbehoevenden terecht voor een luisterend oor, een deugddoende babbel en een hartelijke sfeer. Heb je een prakische vraag? Of gewoon zin om eens onbezorgd te lachen? Tijdens het mantelzorgcafé is het gezelligheid troef.

Een wat?
Een mantelzorgcafé is een plaats waar zorgdragers van hulpbehoevenden terecht kunnen voor een luisterend oor of een deugddoende babbel in een hartelijke sfeer. Ook met praktische vragen kan je er terecht. De inhoud van de mantelzorgcafés wordt volledig bepaald door mantelzorgers zelf.

Waarom een mantelzorgcafé?
Als mantelzorger heb je minder tijd voor jezelf. Soms krijg je het gevoel dat niemand je situatie begrijpt. Daarom heeft Stad Roeselare in samenwerking met het sociaal innovatiebureau !DROPS, AZ Delta, ARhus en Zorgbedrijf Roeselare dit mantelzorgcafé opgericht. Een gezellige plek waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en uitwisselen.
Dit project kwam mee tot stand dankzij de steun van Kom op Tegen Kanker. De mantelzorgcafés kaderen binnen een groter geheel, ‘De MantelzorgHub’ genaamd. Hierbij worden in 20 Vlaamse gemeenten nieuwe mantelzorginitiatieven opgestart in samenwerking met lokale besturen en partnerorganisaties.

Het eerste mantelzorgcafé De Mantelare vindt plaats op donderdag 11 oktober 2018 van 14.00 - 16.30 uur  in het ARhus Café, De Munt 8, Roeselare.

Meer info
Mieke Vanderstraeten | publieksmedewerker Preventie en gezondheid, dienst Samenleven | 0472 44 73 93