15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Nieuwsdetail

23-02-2019

5 jaar ARhus

Feesten geblazen op zaterdag 23 februari 2019! Alle activiteiten zijn gratis, doorlopend van 10u tot 17u in ARhus De Munt. Inschrijven is niet nodig.

Als je jarig bent, trakteer je. En omdat ARhus 5 jaar bestaat, trakteert het kenniscentrum met een feest aan degenen die dat mogelijk gemaakt hebben: jullie, bezoekers van elke dag! Het is tenslotte voor jullie dat ARhus het doet, en voor jullie dat de deuren 7 dagen per week elke keer opnieuw opengaan.

Aan wie de afgelopen 5 jaar nog niet in ARhus is binnengestapt: ook jij bent welkom – zonder blos op de wangen – op het feest '5 jaar ARhus' op zaterdag 23 februari 2019!

Programma

Wie jarig is trakteert!
Trouwe ARhus-bezoeker of passant? Leerlingen van MSKA Brood- en banketbakkerij delen lekkers uit (zolang de voorraad strekt)!

VRhus
Bekijk onze digitale collecties door een VR-bril!

Demo Chatbot
ARhus maakt werk van een chatbot. Maar wat is dat nu eigenlijk?

#HackDeRing
Een gezonde geest in een gezond lichaam! Kom tijdens verschillende demosessies proeven van Tai Chi, Taekwondo, Boks en ‘Rots en water’.

#HackDeTrack
Schrijf je eigen hip-hop-hit! Leer samen met DJ SNS, Dieter van NTREK, MC Equal van De Stroate en Jasper van ARhus hoe je records spint, beats programmeert, rhymes spit & het publiek bespeelt in een 10-delige lessenreeks die start met een open workshop op 23 februari.

De Bovenkamer
Kijk via een audio-installatie van Aisha Adepoju binnen in de bovenkamers van vier ex-patiënten uit de geestelijke gezondheidszorg, tijdens hun zoektocht naar geluk. Hier te beluisteren, of ook in de stad: in de winkelstraat, Zorgpunt N, wzc De Waterdam, ...

High five in the sky
Wees welkom op personeelsverdieping +5 en bewonder de skyline #vanrsl vanop het terras! #sharingiscaring #5jaarARhus

De wereld in huis
Wil jij het #AFSeffect ervaren? Als AFSer in het buitenland, als gastgezin of vrijwilliger? Steek je licht op tijdens deze infosessie en haal de wereld in huis.

Workshop Tagtool
Teken met Tagtool mee aan een reusachtig digitaal schilderij.

De kartonridders
Meet jezelf een helm, harnas, schild en zwaard aan en versla de grootste draken en monsters in de onderaardse gangen van ARhus.

Kindergrime
Onze collega's Ilse en Nele toveren kindersnoetjes om in de mooiste creaties.

Voorleessessies
Op verdieping +2 zijn kinderen VIP! Luister naar feestelijke verhaaltjes en doe mee met leuke workshops. De allerkleinsten kunnen terecht in de snoezelruimte.

En nog veel meer!

 


Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op eender welk moment laten weten. www.arhus.be/privacy