15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Nieuwsdetail

08-02-2019

Blog ‘groetjes uit ARhus’: the making of 5 jaar ARhus: 100 gele ballonnen, 5 kilo confetti en 5 ARhus-ambassadeurs

Je hebt hen ongetwijfeld al gespot op één van de kubussen in Roeselare, op onze website of sociale media: Alain, Chantal, Graciana, Ahmad en Sam, onze ambassadeurs die “5 jaar ARhus, feesten geblazen” op 23 februari aankondigen. Wie zijn die posterbabes en -hunks #VANRSL? Ik, Sandra, communicatiemedewerker, vertel het jullie in deze editie van ‘Groetjes uit ARhus’!

Mijn eerste werkdag in ARhus? Feest! Op de opening van het vernieuwde ARhus Café. De volgende grote uitdaging die mij als ARgonaut (zo noemen we onszelf hier :-) ) te wachten stond? De campagne voor ‘5 jaar ARhus’. Samen met communicatieverantwoordelijke Bieke Deceuninck en designer Ruben Stragier van Blue bedachten we het concept: ballonnen blazen = feesten geblazen! Op naar de volgende stap: modellen casten voor de fotoshoot met fotograaf Marc Wallican. We waren het er unaniem over eens: we zouden een beroep doen op ARhus superfans van wie het enthousiasme – zo zou later zeker blijken – van het beeld spat!

Als beheerder van onze sociale media, kende ik tot op dat moment vooral onze virtuele fans. Maar toen ik polste bij mijn collega-ARgonauten, had ik al snel een lijstje met namen van ambassadeurs. De één komt al wat langer bij ARhus over de vloer dan de ander en allen hebben ze ook hun eigen redenen daarvoor. Maar één ding hebben Alain, Chantal, Graciana en Ahmad gemeen: ze antwoordden volmondig JA toen we vroegen om voor de lens te poseren… Samen met onze gele ballonnen! Dat hun bekendheid in Roeselare daardoor drastisch zou toenemen, drong toen nog niet helemaal tot hen door :-).

Op de dag van de fotoshoot ontvingen we onze feestelijk uitgedoste – en sommigen lichtjes zenuwachtige – ambassadeurs met 100 gele ballonnen en 5 kg confetti (bij wijze van spreken ;-) ). Fotograaf Marc had zijn studio in gereedheid gebracht en designer Ruben keek mee over zijn schouder zodat de foto’s perfect in ons concept zouden passen.

“Amai, dat blazen is best lastig!”, “Gij zijt een natuurtalent!”, “Kan jij scheel kijken?”, de sfeer zat er goed in. Terwijl de modellen één voor één voor de lens plaats namen, vroeg ik de anderen naar hun band met ARhus. Ik luisterde naar hun anekdotes en leerde hen ondertussen beter kennen. Ja, dat was voor mij echt wel het hoogtepunt van de namiddag. Wat een fijne verhalen allemaal:

Bij Alain is spontaniteit troef: “In ARhus heb ik twee kompanen ontmoet waarmee ik nu elke donderdag de “wereldproblemen” kom bespreken.” Op een dag liep hij ook toevallig binnen in het ARhus Café tijdens ARhus Klap, de praattafels voor anderstaligen. Meteen sprak hij collega’s Carmen en Siska aan en sindsdien is hij vrijwilliger bij deze activiteiten.

Chantal en haar man Jimmy Hostens hebben een vast ritueel: elke zaterdag komen ze naar ARhus. Jimmy duikt in de strips, zij zelf gaat bladeren in de kook- en interieurmagazines. Vooraf drinken ze een koffietje, achteraf een aperitiefje in het ARhus Café. “Ja, ARhus is echt een meerwaarde voor Roeselare, nergens vinden we meer onze gading!”

“Het eerste boek dat we in ARhus ontleend hebben, was een woordenboek.”, lachten Ahmad en zijn vrouw Eva. Ondertussen leren ze verder Nederlands tijdens de praattafels, ontmoeten ze nieuwe vrienden en leren ze bij over de Belgen. Zoontje Sam speelt met het deel- en speelgoed van GOED in het café en bekijkt de meertalige kinderboekjes.

Graciana liep eind 2017 stage bij ARhus. Ze hielp bij de kinderen- en jongerenactiviteiten en communicatie. Zo maakte ze bijvoorbeeld een filmpje ter promotie van de filmnamiddagen waarin ze haar favoriete kerstfilms op een rijtje zette. Nu zie je haar vaak studeren op de vierde verdieping. “Stage en studeren; leren door en bij ARhus.”

“It’s a wrap”, besloten we nadat iedereen aan de beurt was geweest. Dat het moeilijk zou zijn om van iedereen maar één foto te kiezen, wisten we toen al (en bewijzen ook de beelden hieronder). Voor we vertrokken, nam ik nog een selfie met de schattige Sam. Topdag! :-)

Na de fotoshoot liet fotograaf Marc ons weten dat hij Ahmad echt een natuurtalent vindt en dat hij hem wil helpen met een portfolio die hem aan castingopdrachten kan helpen. Een mooie ‘geste’ van Marc voor Ahmad die ongeveer een jaar geleden vanuit Syrië naar België kwam (hun verhaal deelden ze in deze Pano-reportage). Als ARgonaut zit verbinden in ons bloed. Nu hielp het toeval een handje. Missie volbracht! ;-)

Ondertussen bleven Bieke en ik betoverd door de gele ballonnen. Daarom zetten we de aftrap van communicatie rond ‘5 jaar ARhus’ symbolisch in met dit filmpje en besloten ook een ballonnenportret te maken van elke ARgonaut.

Benieuwd naar de anderen? Kom dan op zaterdag 23 februari zeker eens langs op onze vijfde verdieping. Bezoek onze werkplekken en geniet van het zicht op het terras!

High five!

Groetjes,

Sandra

 

Meer blogberichten van 'Groetjes uit ARhus':