17-06-2019

Verkeersmaatregelen tijdens de Batjes

Centrum Roeselare maakt zich op voor de Batjes van vrijdag 21 t.e.m. maandag 24 juni. Voor auto's gelden dan bijzondere verkeersmaatregelen. Maar geen nood: op zaterdag en zondag kan je gratis de bus op in Roeselare. ARhus De Munt en Parking De Munt blijven bereikbaar met de wagen.Lees meer

Nieuwsdetail

07-06-2019

Wedstrijd voor scholen: win een insectenhotel voor je school!

Wil je samen met je leerlingen een coole hang-out voor bijen en hun insectenvrienden bouwen? Heeft je school nog een groen stukje bouwgrond in de schaduw, dicht bij bloemen en beschut van regen en wind? Neem deel aan onze wedstrijd!

Tijdens Week van de bij (2 - 9 juni) staat het nut van bijen en insecten voor onze samenleving centraal. Zo zijn insecten noodzakelijk voor meer dan 75 % van de voedingsgewassen! Zonder hen zouden er dus geen kersen, appelen, courgettes… zijn. Maar wist je dat het aantal bijen in Europa fel achteruit gaat? Daar kan je zelf iets aan doen! Bijvoorbeeld door een insectenhotel te bouwen.

 Hoe bouw je dit insectenhotel?

  • Zoek een groen stukje bouwgrond in de schaduw, dicht bij bloemen en beschut van regen en wind.
  • Bouw het hotel. Het kader hebben we al gemaakt. Je hoeft het enkel nog op te vullen. Hiervoor krijg je van ons het nodige materiaal.
  • Uiteraard vind je in onze collectie boeken die je hierbij kunnen helpen.
  • Zowel kleuters als leerlingen van het basisonderwijs kunnen hierbij helpen. Plezier gegarandeerd!
  • Doe inspiratie op met deze filmpjes: filmpje 1, filmpje 2, filmpje 3,
    of bekijk de folder van Mirom

Hoe maak je kans op dit insectenhotel?

Neem een foto van jullie stukje bouwgrond. Stuur deze foto voor 17 juni naar eva.vandermeersch@arhus.be en vertel haar waarom jouw school een insectenhotel moet krijgen.

Veel succes!

Dit  interesseert je mogelijk ook:

STEM-antennes

Op 8 mei presenteerden ARhus, het Zorgbedrijf Roeselare en de Spanjeschool de gloednieuwe STEM-antennes. Klassen (3e kleuter-6e leerjaar) uit alle Roeselaarse scholen kunnen er terecht voor inspirerende en begeleide STEM-workshops. Wie niet aanwezig kon zijn op de opendeurdag, kan hier een filmpje bekijken. Overtuigd? Reserveer nu al een STEM-workshop op maat voor volgend schooljaar.

Ontdek hier alles over de STEM-antennes