12-01-2021

Bepaal mee de publiekswinnaar JUNIOR STADSDICHTER 2021

In Roeselare gaan we voor de vijfde keer op rij op zoek naar een nieuwe, jonge, Junior Stadsdichter voor de editie 2021. Een project van ARhus en Stad Roeselare. Onze jury selecteerde een top vier uit de maar liefst 319 ingezonden gedichten, alsook wie de winnaar wordt. Maar, hiermee is de wedstrijd nog niet afgelopen. Jij kan mee bepalen wie de publieksprijs Junior Stadsdichter #VANRSL 2021 in de wacht sleept! Lees meer

Nieuwsdetail

19-11-2020

"Schrijf mee aan mijn verhaal" - pleegzorgkinderen

Naar jaarlijkse traditie organiseert Pleegzorg Vlaanderen van 13 tot 22 november 2020 de week van de Pleegzorg. Een moment bij uitstek om stil te staan bij het belang en de kracht van de Vlaamse pleeggezinnen die elke dag opnieuw klaarstaan voor kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek.

Stad Roeselare is al sinds 2018 een pleegzorggemeente. Tijdens de week van de Pleegzorg bedankt de stad alle pleeggezinnen #VANRSL voor hun inzet om pleegkinderen een warme thuis te geven.

Van 2 november tot 22 november 2020 lanceert Pleegzorg de campagne "Schrijf mee aan mijn verhaal". Pleegzorg wordt gelinkt aan bekende verhalenpersonages die op zoek zijn naar hun plekje om zich thuis te voelen:

  • voor Pippi Langkous is dat Villa Kakelbont
  • voor Peter Pan is het Nooitgedachtland
  • voor Harry Potter is dat Zweinstein
  • en Pluk parkeert graag zijn wagentje aan zijn Petteflet.

Ook wij van ARhus zetten deze campagne mee in de kijker via een leeslijst met boekjes voor jong en oud. De lijst omvat verhalen over kinderen die een warme thuis zoeken en informatie over hoe jij kan helpen als pleegouder.

Wist je dat

Roeselare 56 pleeggezinnen telt?

  • 56 plaatsen waar een kind in Roeselare een warme plek vindt
  • 56 gezinnen die meewerken aan de dromen en toekomst van een pleegkind
  • 56 families die meebouwen aan een warm RSL

Wil je zelf jouw thuis delen? En wil je graag pleeggezin of gastgezin worden? Of wil je gewoon wat meer weten over pleegzorg? Vraag dan een infopakket aan of schrijf je in voor een infoavond in de buurt via www.pleegzorgvlaanderen.be.