15-08-2021

VACATURE: Teamleider programmering & evenementen M/V/X

We zijn op zoek naar een ARgonaut (zo noemen we onszelf) om ons team te versterken: een gedreven en maatschappelijk betrokken teamleider programmering & evenementen. Ben jij een enthousiasmerende teamcoach, een verbindend netwerker en een geboren organisator? Solliciteer voor 15 augustus!Lees meer

Nieuwsdetail

22-02-2021

Boek je vakantie - papercuts SASK

Van begin maart tot eind april tonen leerlingen van de SASK (12-17 jaar) hun papercut tekeningen aan de ramen van ARhus De Munt. Ze lieten zich hiervoor leiden door hun favoriete boek. De scenes uit het boek komen tot leven en zweven door de vensters de wereld in... Herken jij hun gekozen boeken?

"Vroeger was papier-knippen een volks-kunstvorm. Ragfijne tekeningen werden uitgeknipt en achter glas bewaard. Een winters precisiewerkje bij de petroleumlamp," vertelt lesgever Herbert Vandendriessche van de SASK. Zijn leerlingen maken tijdens de lessen kennis met deze papierknipkunst, maar gaan gelukkig mee met de tijd: een lasercutter snijdt met de grootste precisie hun tekeningen uit.

Het klinkt gemakkelijk op die manier, maar dat is het niet. Eerst moeten ze een geschikt idee hebben, daarna schetsen en voorstudies maken, ideeën uitproberen. Het is ook niet simpelweg tekenen: alle delen moeten met elkaar verbonden zijn tot één geheel. Dat vergt creatief omspringen met schaduwen en lijnen.

Kom het resultaat bekijken in ARhus De Munt, van begin maart tot eind april. Raad jij op welke boeken de papercuts gebaseerd zijn?