18-06-2021

Verkeersmaatregelen tijdens de Batjes

De Roeselaarse zomer start traditioneel met de Batjes #VANRSL. Op zaterdag 26 en zondag 27 juni is het centrum verkeersvrij. Parking De Munt blijft wel bereikbaar.Lees meer

Nieuwsdetail

01-04-2021

“ARhus koopt voortaan enkel nog e-boeken aan” 1 april-actie tegen fake news

Gisteren stonden heel wat harten van boekenliefhebbers bijna even stil. Op onze Facebookpagina kondigden we aan dat we voortaan enkel nog e-boeken zouden kopen. Een (flauwe) aprilgrap? Of zit er meer achter?

Gisteren om 11u30 verscheen dit bericht op onze Facebookpagina.

Onmiddellijk kwamen er heel wat reacties. Teleurgestelde reacties van liefhebbers van het geschreven boek, positieve reacties omwille van de impact van de papierindustrie op het klimaat, … maar ook heel wat volgers die beseften dat het een 1 april-mop was en onmiddellijk een even fictieve boekenverkoop aankondigden. En inderdaad, het was een (flauwe) mop. Dat kon je lezen als je doorklikte op deze link en daarna op “klik hier”. Maar er is meer!

Door zelf een valse foto en artikel te verspreiden, haakten we in op de sensibiliseringscampagne rond fake news van LINC vzw. Daarmee willen we de digitale geletterdheid van onze bezoekers verhogen. We willen hen alert maken voor valse nieuwsberichten en hun waakzaamheid aanscherpen. Het is immers belangrijk om vals nieuws op het internet, in de media, … te kunnen detecteren.

Wil je meer weten over fake news en hoe je het kan detecteren? Surf naar www.aprilvissers.be.

Hoewel we dus niet volledig omschakelen naar een louter digitale collectie, blijven we samen met CultuurConnect wel verder bouwen aan de e-boekencollectie in cloudLibrary. Ontdek meer dan 7700 e-boeken, gratis, waar en wanneer je maar wil!