15-08-2021

VACATURE: Teamleider programmering & evenementen M/V/X

We zijn op zoek naar een ARgonaut (zo noemen we onszelf) om ons team te versterken: een gedreven en maatschappelijk betrokken teamleider programmering & evenementen. Ben jij een enthousiasmerende teamcoach, een verbindend netwerker en een geboren organisator? Solliciteer voor 15 augustus!Lees meer

Nieuwsdetail

05-07-2021

Gezocht: vrijwilliger begeleider voor de Leesjury

Voor de leukste leesclub van het land, de Leesjury (de vroegere KJV), zoekt ARhus een vrijwilliger die jongeren van 14 tot 16 jaar begeleidt bij het lezen van zes genomineerde boeken. Ben jij gebeten door jeugdliteratuur en wil je wat tijd vrijmaken om jouw enthousiasme te delen met jongeren met eenzelfde passie? Stel je kandidaat!

Functieomschrijving:

Als begeleider van een leesgroep lees je zelf de zes genomineerde titels. Je begeleidt 6 vergaderingen en bereidt deze ook zorgvuldig voor. Deze gaan telkens door op zondagen van 11-12u in het #HACKpand (De Munt 6).

Je verwerkt de inhoud van de gelezen boeken en bespreekt deze tijdens de vergaderingen met de juryleden.

Je stimuleert en begeleidt de jongeren in het vormen en uiten van een mening over literatuur of de thema's die in de boeken aan bod komen.

Op het einde van het leesjaar verzamel je de stemmen van de juryleden en neem je deel aan het afsluitende Boekenfeest.

Je communiceert met de co├Ârdinator van de Leesjury in ARhus over de maandelijkse werking.

Vereisten:

  • Leeftijd: 18+
  • Je hebt affiniteit met jeugdliteratuur en een hart voor lezen
  • Je hebt voeling met de leefwereld van jongeren
  • Je kan de thema's die centraal staan in de genomineerde boeken vertalen naar jongeren
  • Ervaring als leerkracht of begeleider van jeugdwerking is een pluspunt

ARhus biedt je een interessante vrijwilligersfunctie in een boeiende omgeving. Het is een mooie kans om ervaring op te doen (er zijn inmiddels meer dan 9000 kinderen die meelezen met de Leesjury).

Ben jij gebeten door jeugdliteratuur en wil je wat tijd vrijmaken om jouw enthousiasme te delen met jongeren met eenzelfde passie? Heb je vragen of wens je meer info? Contacteer dan als de bliksem Eva Vandermeersch (eva.vandermeersch@arhus.be). Ge├»nteresseerden mogen reageren t.e.m. 15 augustus.