20-06-2019

Boekenverkoop in Kringwinkels

ARhus houdt regelmatig grote schoonmaak in het enorme boekenbestand om steeds een actuele collectie aan te bieden aan de bibliotheekbezoekers. Dankzij een samenwerking met De Kringwinkel Midden West-Vlaanderen krijgen boeken van ARhus een tweede leven via de Kringwinkelpunten in Roeselare, Tielt, Izegem en Torhout. Jawel, je leest het goed: weldra kan je tweedehands kook- en bakboeken, reisgidsen, thrillers, romantische boeken, jeugdboeken … van ARhus elke dag voor een prikje op de kop tikken! Lees meer

Nieuwsdetail

24-05-2019

Gezocht: vrijwilliger begeleider leesclub KJV

Voor de leukste leesclub van het land 'Kinder- en Jeugdjury (KJV)' zoekt ARhus een vrijwilliger die op een ludieke manier kinderen begeleidt bij het lezen van acht genomineerde boeken.

Functieomschrijving:

Als begeleider van een leesgroep lees je zelf de acht genomineerde titels. Je begeleidt 6 vergaderingen en bereidt deze ook zorgvuldig voor.

Je verwerkt de inhoud van de gelezen boeken op een ludieke manier en bespreekt deze tijdens de vergaderingen met de juryleden.

Je stimuleert en begeleidt de kinderen in het vormen en uiten van een mening over literatuur of de thema's die in de boeken aan bod komen.

Op het einde van het leesjaar verzamel je de stemmen van de juryleden en neem je deel aan het afsluitende Boekenfeest.

Je communiceert met de coördinator van KJV in ARhus over de maandelijkse werking.

In eerste instantie zijn we op zoek naar iemand voor leesgroep 4 (leeftijd 10 tot 12 jaar). We leggen een reservepool aan voor kinderen van 8 tot 16 jaar.

Vereisten:

  • Leeftijd: 18+
  • Je hebt affiniteit met jeugdliteratuur en een hart voor lezen
  • Je hebt voeling met de leefwereld van kinderen leeftijd lager onderwijs
  • Je kan de thema's die centraal staan in de genomineerde boeken vertalen naar kinderen
  • Ervaring als leerkracht of begeleider van jeugdwerking is een pluspunt

ARhus biedt je een interessante vrijwilligersfunctie in een boeiende omgeving. Het is een mooie kans om ervaring op te doen (er zijn inmiddels meer dan 9000 kinderen die meelezen met KJV).

Ben jij gebeten door jeugdliteratuur en wil je wat tijd vrijmaken om jouw enthousiasme te delen met kinderen met eenzelfde passie? Heb je vragen of wens je meer info? Contacteer dan als de bliksem Eva Vandermeersch (eva.vandermeersch@arhus.be). Geïnteresseerden mogen reageren tot 23 augustus.