16-06-2018

Vacature: projectcoördinator

Ter versterking van het team projecten zijn wij op zoek naar een coördinator voor onze langlopende projecten.

Nieuwsdetail

23-06-2017

Munt Summerspot 2017 combineert street art en street food met Franse charme

Een stralende zon, een heerlijk boek, een zomerse sfeer en petanque. Deze zomer hoef je niet naar het zuiden van Frankrijk op vakantie. La douce France komt naar Roeselare. MUNT Summerspot met Juliens Place de la Petanque slaat van 23 juni tot en met 3 september zijn tenten op op het plein De Munt en brengt in zijn zog street art en street food mee.

Site in volle bloei

Beleving creëren op het nieuwe plein De Munt was drie jaar geleden het opzet van MUNT Summerspot. Kenniscentrum ARhus nam samen met vzw Plotsklaps, de Stad Roeselare en CBS Invest (projectontwikkelaar van de site) het initiatief. Dat opzet is intussen geslaagd. Het beste bewijs? De Roeselarenaar leerde het plein kennen via diverse culturele, urban en food events de voorbije twee zomers. Ook nieuwe handelszaken vonden hun weg naar de nieuwe stadssite. Meer nog: dit jaar organiseren private actoren mee het zomerprogramma. Bar Julien, de horecazaak op het plein, zorgt tijdens MUNT Summerspot 2017 voor de invulling van Juliens Place de la Petanque met een zandstrandje en petanque terreinen. Ook Proxy Delhaize is aanwezig als sponsor van het finale petanque tornooi op zondag 3 september.

De Munt wordt petanque arena

Fijngemalen baksteen, afgebakende terreinen, schaduwrijke bankjes, activiteiten à volonté en een gezellig terras. Voor een zuiderse sfeer hoef je deze zomer heus geen duizend kilometer te rijden of uren in de file te staan. MUNT Summerspot 2017 dompelt De Munt in Roeselare twee maanden lang onder in Franse en vooral zomerse charme. “Petanque is de zomersport bij uitstek om te genieten van elkaar en van de zon. Elke zondag is er een tornooi. Deelnemers mogen nu al beginnen met oefenen”, enthousiasmeert Yarmo Muller van bar Julien. Kinderen, jongeren, ouders en senioren: De Munt is een plek voor iedereen. “Naast petanquevelden zijn er wekelijks live optredens (o.a. The Hentor Project, Acoustic Victor en Vox Music), aperitiefmomenten, Bloomon workshops en wijnwoensdagen,” vult Yarmo aan.

Street Art weekend

Eén van de blikvangers van MUNT Summerspot is het nieuwe Street Art weekend van 6 tot 9 juli. Naast workshops en kunstwerken stelt ARhus er de eerste poëtische strip voor. Het resultaat van een unieke samenwerking tussen de internationaal gerenommeerde woordkunstenares Maud Vanhauwaert en het tekenaarscollectief Striptic (Jimmy Hostens, Steven Selschotter en Phavin Verly, cultureel ambassadeurs van Roeselare). ‘Deze mokkel…’ brengt een verhaal over op zoek gaan naar jezelf en over een plek vinden in je stad. Benieuwd? Mis de voorstelling van deze bijzondere strip op donderdag 6 juli niet!

  • Donderdag 6 juli, 19 uur: voorstelling strip Deze mokkel stapt van haar sokkel + inhuldiging street art-kunstwerk op De Munt door Stef Striptic, inschrijven kan t.e.m. 2 juli.
  • Zaterdag 8 juli, 15 tot 18 uur: street art-workshops op De Munt, inschrijven via Facebook.
  • Zaterdag 8 en zondag 9 juli, doorlopend: urban interventions door Striptic, stel je gevel ter beschikking via www.facebook.com/muntsummerspot

Meer info

Street Food festival

Uiteraard is ook het succesvolle Street Food festival opnieuw van de partij. Op 12 en 13 augustus beleef je culinaire avonturen. Zowel foodtrucks als lokale chefs zullen hun beste beentje voorzetten. Onder andere Gastro Henri, Slagerij Didier, 'k EET, Burning Butchers, Patat!, Pizzafoodtruck, NhamFai en Moco zullen aanwezig zijn. Aan ons om ervan te genieten!

“Het mag duidelijk zijn: Roeselare leeft. MUNT Summerspot wordt voor het derde jaar op rij de zomerse trekpleister,” lacht Jelle Vandendriessche van vzw Plotsklaps, die de praktische organisatie van de events op zijn rekening neemt.

Praktisch

MUNT Summerspot, vrijdag 23 juni t.e.m. zondag 3 september op het plein De Munt in Roeselare.

Open op:

  • woensdag en donderdag van 15u tot 20u
  • vrijdag van 15u tot 22u
  • zaterdag van 12u tot 22u
  • zondag van 9u30 tot 20u

www.facebook.com/Muntsummerspot

 

 

 

 

Foto: © Hannes Verstraete