17-05-2019

Kinder- en Jeugdjury: winnaars en inschrijvingen

De winnende boeken van het KJV leesjaar 2018-2019 zijn bekend! Tegelijk openen wij de inschrijvingen voor het nieuwe leesjaar. Ben je tussen 5 en 16 jaar en dol op lezen? Schrijf je dan snel in!Lees meer

Nieuwsdetail

24-04-2018

Gratis films streamen met ARhus

Vanaf nu kan je ook van thuis uit films streamen via ARhus! Als lid van ARhus heb je gratis toegang tot Dalton.be.

(HER)ONTDEK STRAFFE FILMS

Op Dalton (her)ontdek je straffe documentaires van DOCVILLE, bijzondere wereldfilms van MOOOV filmfestival, leuke jeugdfilms van JEF en kortfilms van Kortfilmfestival Leuven. Dit pilootproject loopt een jaar. Het aanbod zal wekelijks uitgebreid worden met nieuwe titels.

METEEN BEGINNEN KIJKEN MET DEZE 5 TIPS

Meteen beginnen kijken? We tippen voor jou enkele pareltjes uit het aanbod:

Corn island is een prachtig verfilmd drama over een boer en zijn kleindochter die maïs proberen te verbouwen in een eilandje in een rivier in het Kaukasusgebergte.

 

On attend: een originele abstract gefilmde kortfilm over een Afrikaanse vluchtelinge

De documentaire Grands travaux volgt op treffende wijze leerlingen van een Nederlandstalige beroepsschool in Brussel, die klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt.

Met Felix bekijk je een aanstekelijke jeugdfilm over de liefde voor muziek van een 14-jarige jongen uit een arme wijk in Kaapstad.

Piepkuikens: prachtige film over 2 vriendinnetjes die het leven van een kuikentje willen redden door hem naar het vogelparadijs te brengen.

PRAKTISCH

Surf naar www.dalton.be en log in met je Mijn Bibliotheek-profiel. Lees hier meer informatie.