18-04-2019

Wedstrijd Jeugdboekenmaand voor scholen: we hebben een winnaar!

Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart stonden er weer heel wat leuke activiteiten op ons programma, zowel voor het grote publiek als voor de scholen. ARhus verwelkomde maar liefst 32 klassen - goed voor meer dan 620 kleuters en lagere schoolkinderen - voor 5 auteurslezingen, waarvan één heel bijzondere ‘lezing’ met voorleeshond Spencer. Voor de klassen die geen lezing in de wacht konden slepen, organiseerden we een wedstrijd met als grote prijs: een workshop vloggen voor de hele klas! Lees meer

Nieuwsdetail

07-09-2018

Ons najaarsprogramma staat online!

Ontdek snel onze activiteiten van het najaar.

Je zult je dit najaar niet snel vervelen! Dankzij de ruime collectie van ARhus, die je als lid van het kenniscentrum onbeperkt kan ontlenen. Maar ook dankzij de vele lezingen, workshops, infosessies en activiteiten allerhande die dit najaar opnieuw op het programma staan. We lichten er 5 zaken uit:

1/ Voor ARhumenten, de vertrouwde lezingenreeks op zondagvoormiddag over filosofische en sociaal-maatschappelijke thema’s, ontvangt het kenniscentrum dit najaar enkele – allen bij toeval – vrouwelijke kleppers: Kristien Bonneure, VRT-journaliste en auteur van ‘Stil leven. Een stem voor rust en ruimte in drukke tijden’, de in Roeselare geboren Heleen Debruyne over haar podcast ‘Vuile lakens’ en de erfenis van het feminisme, en Griet Op de Beeck over ‘Het beste wat we hebben’.

2/ Samen met partners uit de gezondheidszorg, biedt ARhus ook dit najaar een interessant programma aan dat ertoe bijdraagt iedereen in staat te stellen genoeg kennis en vaardigheden te hebben om keuzes te maken m.b.t. de eigen gezondheid. De Week van de Beweging van 24 t.e.m. 26 september, i.s.m. AZ Delta, KOERS (het nieuwe wielermuseum) en Vives, bijt de spits af.

3/ Naar aanleiding van de verkiezingen organiseert ARhus op 29 september een Jeugddebat #VANRSL i.s.m. de Jeugdraad en Howest. Ook is er een traject n.a.v. de Europese Verkiezingen waar Kenniscentrum ARhus i.s.m. andere partners uit Vlaanderen en Nederland aan meewerkt, met de steun van de Europese Commissie. Een reeks lezingen en debatten staat gepland.

4/ De jongste bezoekers van ARhus worden opnieuw verwend met een boeiend programma op kindermaat.

In Kennismakers Junior komt onder meer Lies van TOR Royal spreken over de wondere wereld van de insecten. Wie durft proeven? Misschien wel Valiere Verkeyn, pilote van een reddingshelikopter bij de Belgische luchtmacht, die in december komt vertellen over haar passie.

Deze sessies op zondagvoormiddag vormen ook telkens de start van een nieuwe activiteit in de workshophoek op verdieping +2 van ARhus De Munt. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen, doorlopend tijdens de openingsuren, aan de slag gaan rond het Kennismakers Jr-thema. Een doe-tip voor kids!

5/ Nieuw dit najaar is dat het DIGIE Café er nog een extra locatie bij krijgt! Vanaf nu kan je met al je vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone terecht in de DIGIE Cafés in het nieuwe ARhus Café, in Café De Gilde in Rumbeke én – nieuw – in Café ’t Bourgondisch Kruis in Beveren.

Naast activiteiten in het kenniscentrum op De Munt, voorziet ARhus er ook op andere locaties. Het volledige programma aanbod is te vinden op www.arhus.be/kalender. Of in de nieuwe seizoensbrochure die verkrijgbaar is in ARhus De Munt en de ARhus afdelingen in Rumbeke, Beveren en Gitsestraat.

Deel 1:

Deel 2: