19-11-2018

Onze Warmste Week ten voordele van D.O.G.B.O.-DOGBO vzw

Ook dit jaar wil ARhus zich inzetten voor De Warmste Week. Samen met onze medewerkers én onze bezoekers steunen we de projecten van D.O.G.B.O.-DOGBO vzw. Dit doen we met tal van fijne, lekkere, interessante – kortom WARME – Music For Life-acties. Doe je met ons mee?Lees meer

Nieuwsdetail

07-09-2018

Ons najaarsprogramma staat online!

Ontdek snel onze activiteiten van het najaar.

Je zult je dit najaar niet snel vervelen! Dankzij de ruime collectie van ARhus, die je als lid van het kenniscentrum onbeperkt kan ontlenen. Maar ook dankzij de vele lezingen, workshops, infosessies en activiteiten allerhande die dit najaar opnieuw op het programma staan. We lichten er 5 zaken uit:

1/ Voor ARhumenten, de vertrouwde lezingenreeks op zondagvoormiddag over filosofische en sociaal-maatschappelijke thema’s, ontvangt het kenniscentrum dit najaar enkele – allen bij toeval – vrouwelijke kleppers: Kristien Bonneure, VRT-journaliste en auteur van ‘Stil leven. Een stem voor rust en ruimte in drukke tijden’, de in Roeselare geboren Heleen Debruyne over haar podcast ‘Vuile lakens’ en de erfenis van het feminisme, en Griet Op de Beeck over ‘Het beste wat we hebben’.

2/ Samen met partners uit de gezondheidszorg, biedt ARhus ook dit najaar een interessant programma aan dat ertoe bijdraagt iedereen in staat te stellen genoeg kennis en vaardigheden te hebben om keuzes te maken m.b.t. de eigen gezondheid. De Week van de Beweging van 24 t.e.m. 26 september, i.s.m. AZ Delta, KOERS (het nieuwe wielermuseum) en Vives, bijt de spits af.

3/ Naar aanleiding van de verkiezingen organiseert ARhus op 29 september een Jeugddebat #VANRSL i.s.m. de Jeugdraad en Howest. Ook is er een traject n.a.v. de Europese Verkiezingen waar Kenniscentrum ARhus i.s.m. andere partners uit Vlaanderen en Nederland aan meewerkt, met de steun van de Europese Commissie. Een reeks lezingen en debatten staat gepland.

4/ De jongste bezoekers van ARhus worden opnieuw verwend met een boeiend programma op kindermaat.

In Kennismakers Junior komt onder meer Lies van TOR Royal spreken over de wondere wereld van de insecten. Wie durft proeven? Misschien wel Valiere Verkeyn, pilote van een reddingshelikopter bij de Belgische luchtmacht, die in december komt vertellen over haar passie.

Deze sessies op zondagvoormiddag vormen ook telkens de start van een nieuwe activiteit in de workshophoek op verdieping +2 van ARhus De Munt. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen, doorlopend tijdens de openingsuren, aan de slag gaan rond het Kennismakers Jr-thema. Een doe-tip voor kids!

5/ Nieuw dit najaar is dat het DIGIE Café er nog een extra locatie bij krijgt! Vanaf nu kan je met al je vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone terecht in de DIGIE Cafés in het nieuwe ARhus Café, in Café De Gilde in Rumbeke én – nieuw – in Café ’t Bourgondisch Kruis in Beveren.

Naast activiteiten in het kenniscentrum op De Munt, voorziet ARhus er ook op andere locaties. Het volledige programma aanbod is te vinden op www.arhus.be/kalender. Of in de nieuwe seizoensbrochure die verkrijgbaar is in ARhus De Munt en de ARhus afdelingen in Rumbeke, Beveren en Gitsestraat.

Deel 1:

Deel 2: