16-06-2019

VACATURE: medewerker onthaal

Wil je graag aan de slag in een dynamische en innovatieve organisatie? Wil je het gezicht van ARhus zijn om klanten en bezoekers te verwelkomen? Dan is dit jouw kans! ARhus zoekt een enthousiaste medewerker M/V/X voor het onthaalteam. Solliciteren voor deze deeltijdse functie (25u) kan tot en met 16 juni 2019.Lees meer

Nieuwsdetail

19-11-2018

Onze Warmste Week ten voordele van D.O.G.B.O.-DOGBO vzw

Ook dit jaar wil ARhus zich inzetten voor De Warmste Week. Samen met onze medewerkers én onze bezoekers steunen we de projecten van D.O.G.B.O.-DOGBO vzw. Dit doen we met tal van fijne, lekkere, interessante – kortom WARME – Music For Life-acties. Doe je met ons mee?

Het goede doel: D.O.G.B.O.-DOGBO vzw

D.O.G.B.O.-DOGBO vzw is een Roeselaarse vzw die zich op verschillende maatschappelijke domeinen inzet voor de vooruitgang en ontwikkeling van Dogbo, een stad in het zuiden van Benin, West-Afrika. Zo ondersteunt de vzw ‘de tuin van Toyo’, een centrum voor opvang en begeleiding van mensen met een geestelijke of mentale beperking. Daarnaast bieden ze ook steun aan ‘NGO Pejes’, die opleidingen en vormingen verschaft aan jonge meisjes die het slachtoffer waren van mensenhandel of die zich door een andere oorzaak in een kwetsbare positie bevinden. Ten slotte organiseert de vzw ook ervaringsreizen om hun acties te ondersteunen.

De vzw werd opgericht in het kader van de stedenband die de stad Roeselare en Dogbo in 2010 ondertekenden. Het doel van deze stedenband is kennis en ervaring uitwisselen. Zo hielp Roeselare mee aan de registratie van de geboortes in Dogbo, de uitbouw van het cultureel centrum en de organisatie van hun marktgebeuren.

Aangezien we bij ARhus al langer van plan waren om onze oude personeelscomputers aan de vzw te schenken, moesten we geen twee keer nadenken toen D.O.G.B.O.-DOGBO vzw. ons vroeg of ze in ons ARhus Café een wijndegustatie mochten organiseren in het kader van de Warmste Week. We legden ook onmiddellijk de link met het STAP-concert en andere mogelijke acties. Zo kreeg onze kalender van 30 november tot 21 december een “WARME” invulling.

Onze acties:

De warmste wijndegustatie

Gido Van Imschoot is maître sommelier, auteur van meerdere boeken over wijnen en werd verkozen tot Belgisch wijnambassadeur 2018. Op 30 november geeft hij in het ARhus Café uitleg over diverse wereldwijnen en begeleidt ook de degustatie ervan (i.s.m. Elvama en Oxfam Wereldwinkel Roeselare).

De opbrengst van deze activiteit gaat integraal naar D.O.G.B.O.-DOGBO vzw.

Wanneer: vrijdag 30 november 2018 van 19u30 tot 23u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (ARhus Café)
Toegangsprijs: 25 euro
Inschrijven:bij voorkeur via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of via het telnr 051 69 18 00. 


De warmste quiz

Bestaat er in Roeselare een plaats die geschikter is voor de warmste quiz dan kenniscentrum ARhus? Het ARhus Café misschien? We nemen de proef op de som! Wouter Bossuyt a.k.a. Kapitein K daagt jullie ten voordele van D.O.G.B.O.-DOGBO vzw uit voor een vragenvuur van drie rondes. Nodig je drie warmste vrienden, collega’s of familieleden uit om een groepje van maximum 4 personen te vormen en bewapen je met kennis. 

Wanneer: vrijdag 7 december 2018 van 20u tot 24u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (ARhus Café)
Toegangsprijs: 20 euro per groep (maximum 4 groepsleden)
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, online betalen.

 

Het warmste STAP-concert

In samenwerking met STAP Roeselare komen de leerlingen cello van Annemie Devos en accordeon van Sandra Mollin naar het ARhus Café en brengen voor ons hun beste kerstdeuntjes. Kom luisteren en de kerstsfeer opsnuiven!

De vrije giften van de toehoorders gaan integraal naar ons goede doel. Hoe guller ons publiek, hoe groter onze steun aan D.O.G.B.O.-DOGBO vzw.

Wanneer: vrijdag 14 december 2018 van 18u tot 19u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (ARhus Café)
Toegangsprijs:de toegang is gratis, maar een gift wordt van harte geapprecieerd. De vrije giften van de toehoorders gaan integraal naar D.O.G.B.O.-DOGBO vzw.
Inschrijven: niet nodig, iedereen is welkom

 

De warmste fotoveiling

In het kader van 5 jaar stedenband organiseerde stad Roeselare de fototentoonstelling ‘Dogbo twinning’. In februari 2015 reisden Liza Traen en Andy Vandaele, twee studenten fotografie uit het SASK, mee naar Dogbo. De vele indrukken die ze opdeden, legden ze vast op de gevoelige plaat. Hun medeleerlingen aan het SASK formuleerden een antwoord op de foto’s met beelden uit Roeselare. Het resultaat waren prachtige spiegelbeelden die te bewonderen waren op grote affiches in de publieke ruimte. Naast deze ‘openluchttentoonstelling’ was er een expo met spiegelfoto’s in De Spil. Deze foto’s werden nadien geschonken aan de D.O.G.B.O.-DOGBO vzw en worden nu te koop aangeboden in het kader van de Warmste Week.

De foto’s zullen te bezichtigen zijn in het ARhus Café en op de verschillende verdiepingen van ARhus op De Munt. De veiling zal online verlopen. Bij het startschot van de acties op 30 november zal de veilingswebsite hier gecommuniceerd worden en kan iedereen bieden op zijn of haar favoriete foto’s tot het einde van de warme acties op vrijdag 21 december.

De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar D.O.G.B.O.-DOGBO vzw.

Music For Life-actie i.s.m. SASK en D.O.G.B.O.-DOGBO vzw

Wanneer: bieden kan vanaf vrijdag 30 november 2018 om 19u tot vrijdag 21 december om 10u. Bij het startschot zal hier de exacte link van de veilingspagina bekend gemaakt worden.
Waar: foto's te bezichtingen in ARhus, De Munt 8, Roeselare (ARhus Café en verschillende verdiepingen)

 

Zijn bovenstaande acties niet voor jou weggelegd, zak dan eens af naar het vernieuwde ARhus Café of raap je rostjes samen voor ons goede doel.

De warmste hapjes en drankjes in het ARhus Café

Speciaal voor De Warmste Week bereiden chef Hans en Saskia een lunchgerecht en tussendoortje in thema, waarvan we de opbrengst aan ons goede doel schenken. Ben je al benieuwd wat het zal worden? Hou dan zeker de pagina van ons ARhus Café (www.arhus.be/arhuscafé) in de gaten.

De warmste rostpotten

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Elke gift is welkom! Steun D.O.G.B.O.-DOGBO vzw. door je rostjes te deponeren in één van onze rostpotten op de infobalies.

Ook het ARhus-team doet mee

Uiteraard draagt ook het ARhus-team zelf zijn steentje bij. De collega’s zullen hun kook- en baktalenten bovenhalen om voor elkaar een lekkere soep, een gezonde maaltijd, een verrassend tussendoortje… klaar te maken. In ruil voor dit culinaire genot vragen we hen een financiële bijdrage ten voordele van D.O.G.B.O.-DOGBO vzw.

Daarnaast lopen of wandelen de sportievelingen onder ons mee tijdens de Warmathon op 23 december in Brugge. Per deelname gaat er 10 euro naar ons goede doel.