21-03-2019

Hinder door carnavalstoet

Op zondag 24 maart trekt de 35e Rodenbach carnavalstoet door de straten in het centrum. Dit kan voor enige hinder zorgen als je ons een bezoek wil brengen met de auto. Parking De Munt blijft wel beschikbaar. Lees meer

Nieuwsdetail

19-12-2018

Op weg naar de Europese verkiezingen

De Europese Parlementsverkiezingen staan bijna voor de deur. Op 26 mei trekken we massaal naar het stemhokje en geven we een stem uit aan de persoon die ons zal vertegenwoordigen in Europa. Omdat heel wat mensen en jongeren niet zo bekend zijn met de Europese Unie en haar taken, organiseren wij het traject ‘Op weg naar de Europese verkiezingen’. Tijdens 3 namiddagen in België en Nederland, stomen we jullie klaar voor 26 mei.

Eerste sessie

De eerste sessie ging door in Brugge op 16 oktober. Drie experts kwamen er vertellen over de uitdagingen voor Europa rond buitenlands beleid, migratie en klimaat.

Deze sessie gemist? Geen probleem, bekijk hier de reportage van het Europadebat.

Tweede sessie

Op 30 januari 2019 komen we met burgers uit Roeselare, Brugge en Middelburg samen in de bibliotheek van Middelburg om over de thema’s buitenlands beleid, migratie en klimaat van gedachten te wisselen tijdens een ‘world café’. Vanuit Roeselare wordt een gratis bus ingelegd. Neem je graag deel?

Derde sessie

Hou alvast woensdag 20 maart 2019 (14u-17u) vrij in je agenda, want dan vindt in ARhus de laatste sessie plaats, een interactief debat met verschillende Europarlementsleden uit België en Nederland. 

Het traject ‘Op weg naar de Europese verkiezingen’ is een initiatief van de Informatiecentra Europe Direct West-Vlaanderen en Zeeland en ARhus Roeselare, met ondersteuning van Europahuis Ryckevelde. Het project wordt gefinancierd door de Europese Commissie.