15-01-2019

De regio Midden-West-Vlaanderen: de tuin van eten. Groenten in de vitrine

Minister Gatz kent subsidies toe aan culturele projecten met bovenlokale uitstraling. Met het project 'De tuin van eten. Groenten in de vitrine' rijfde ARhus in samenwerking met heel wat andere organisaties een mooie subsidie binnen.

Nieuwsdetail

19-12-2018

Op weg naar de Europese verkiezingen

De Europese Parlementsverkiezingen staan bijna voor de deur. Op 26 mei trekken we massaal naar het stemhokje en geven we een stem uit aan de persoon die ons zal vertegenwoordigen in Europa. Omdat heel wat mensen en jongeren niet zo bekend zijn met de Europese Unie en haar taken, organiseren wij het traject ‘Op weg naar de Europese verkiezingen’. Tijdens 3 namiddagen in België en Nederland, stomen we jullie klaar voor 26 mei.

Eerste sessie

De eerste sessie ging door in Brugge op 16 oktober. Drie experts kwamen er vertellen over de uitdagingen voor Europa rond buitenlands beleid, migratie en klimaat.

Deze sessie gemist? Geen probleem, bekijk hier de reportage van het Europadebat.

Tweede sessie

Op 30 januari 2019 komen we met burgers uit Roeselare, Brugge en Middelburg samen in de bibliotheek van Middelburg om over de thema’s buitenlands beleid, migratie en klimaat van gedachten te wisselen tijdens een ‘world café’. Vanuit Roeselare wordt een gratis bus ingelegd. Neem je graag deel?

Derde sessie

Hou alvast woensdag 20 maart 2019 (14u-17u) vrij in je agenda, want dan vindt in ARhus de laatste sessie plaats, een interactief debat met verschillende Europarlementsleden uit België en Nederland. 

Het traject ‘Op weg naar de Europese verkiezingen’ is een initiatief van de Informatiecentra Europe Direct West-Vlaanderen en Zeeland en ARhus Roeselare, met ondersteuning van Europahuis Ryckevelde. Het project wordt gefinancierd door de Europese Commissie.