15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Nieuwsdetail

23-12-2018

Warme acties voor Dogbo leveren 2349,81 euro op

Het is een mooie traditie geworden: tijdens de Warmste Week zorgt iedereen voor iedereen. Ook dit jaar lieten bezoekers en medewerkers van ARhus zich van hun warmste kant zien. De Music for Life-acties ten voordele van D.O.G.B.O.-DOGBO vzw leverden 2349,81 euro op!

Dit mooie bedrag werd ingezameld door tal van leuke, lekkere, interessante – kortom: warme – acties: een wijndegustatie i.s.m. Belgisch Wijnambassadeur 2018 Gido Van Imschoot, een quiz met mooi prijzenmateriaal dankzij vrijgevige sponsors, een kerstconcert door de cello- en accordeonklas van STAP Roeselare, een online veiling van kunstfoto’s uit de fototentoonstelling ‘Dogbo Twinning’, witloof in hesp-rolletjes en ander lekkers in het ARhus Café, de vele rostjes in rostpotten op de infobalies en een deelname aan de Warmathon in Brugge door een groep sportieve ARhus-medewerkers.

Ook werd computermateriaal dat in ARhus vervangen werd, geschonken aan vzw Dogbo. Zo krijgen deze computers een nieuw leven in West-Afrika, voor de digitalisering van alle aktes van het stadhuis in Dogbo en in de  diverse arrondissementsbureaus waar er tot op heden nog geen of een defecte computer staat.

D.O.G.B.O.-DOGBO vzw is een Roeselaarse vzw die werd opgericht in het kader van de stedenband die de stad Roeselare en Dogbo, een stad in het zuiden van het West-Afrikaanse land Benin, in 2010 ondertekenden. De vzw Dogbo zet zich op verschillende maatschappelijke domeinen in voor de vooruitgang en ontwikkeling van Dogbo. Zo ondersteunt de vzw o.a. ‘de Tuin van Toyo’, een centrum voor opvang en begeleiding van mensen met een geestelijke of mentale beperking, alsook ‘NGO Pejes’, die opleidingen en vormingen verschaft aan jonge meisjes die het slachtoffer waren van mensenhandel of die zich door een andere oorzaak in een kwetsbare positie bevinden.

Een warme dankjewel van ARhus en vzw Dogbo aan alle partners, bezoekers, medewerkers… voor jullie deelname aan onze acties en / of jullie gulle bijdrage!