23-02-2019

5 jaar ARhus

Feesten geblazen op zaterdag 23 februari 2019! Alle activiteiten zijn gratis, doorlopend van 10u tot 17u in ARhus De Munt. Inschrijven is niet nodig. Lees meer

Nieuwsdetail

25-01-2019

Blog ‘groetjes uit ARhus’: 5 jaar ARhus - back in time met Kristel

In de aanloop naar onze vijfde verjaardag krijgen wij als medewerkers van ARhus de kans om ons verhaal te vertellen. Die gelegenheid neem ik graag te baat om zelf een korte getuigenis wereldkundig te maken.

Maar… wie ben ik? Mijn naam is Kristel Vande Walle.
Al sinds begin jaren ’90 ben ik in de bibliotheeksector aan de slag. Je kan mij een doorwinterde medewerker noemen of me eerder als een beginnend fossiel beschouwen. Maar één iets staat vast: net zoals ík de afgelopen 30 jaar veranderd ben, zo heeft ook onze sector heel wat veranderingen ondergaan. Er werd de afgelopen jaren sterk ingezet op een bredere invulling van informatievoorziening, met speciale aandacht voor kennisdeling, levenslang en levensbreed leren, doelgroepenwerking, leesbevordering… Het profiel van de bibliotheekmedewerker is veranderd, de taken en opdrachten van onze medewerkers diverser en uitdagender geworden. Bovendien staan ons nog heel wat uitdagingen te wachten, iets wat ongetwijfeld ook voor jullie herkenbaar is. Het werk blijft in elk geval boeiend.

Maar wist je dat Roeselare, vóór er van ARhus sprake was, 2 naast elkaar bestaande bibliotheken kende? Dat waren stadsbibliotheek De Vriendschap en privaatrechterlijke bibliotheek Albrecht Rodenbach.

Graag keer ik even terug in de tijd naar het moment waarop ik mijn eerste stappen zette in de wereld der bibliotheken. Ben je benieuwd naar mijn verhaal? Bekijk dan zeker het filmpje hieronder! Een korte blik op een gevarieerd (verhuis)verleden…

 

Meer blogberichten van 'Groetjes uit ARhus':