23-04-2019

Onder de loep: Europa

Op 9 mei vieren we Europadag. Even later, op 26 mei, trekken we naar de stembus voor de verkiezingen. We brengen niet enkel onze stem uit voor Vlaanderen (regionaal) en België (federaal), maar ook voor het Europees Parlement. Daarnaast is het ook een spannende periode voor de EU, met de brexit. Hoe zit dat nu precies? Wat ís Europa eigenlijk, wat doet de Europese Unie? Met deze onder de loep wijzen we je de weg (ook op kindermaat!).

Nieuwsdetail

01-02-2019

Blog ‘groetjes uit ARhus’: 5 jaar ARhus - Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Van in de kelder tot op m’n verdiep!

In dit tweede blogbericht naar aanleiding van ‘5 jaar ARhus’ nemen wij, Bram en Bart, je mee in de gedachtewereld van een boek. Een cameraatje reisde mee met een boek, van aan de inleverautomaat, tot in de kelder, via donkere schachten tot op de juiste verdieping. Roetsj je mee?

Bram: “Ik stel me graag even voor! Mijn naam is Bram Janssens en sinds 2006 werk ik in de bib in Roeselare: eerst in de vroegere AVM-afdeling (Audio-Visuele Materialen), daarna maakte ik (samen met heel wat andere collega’s) de overstap naar ARhus. Je herkent mij van aan het onthaal. Als lid van het communicatieteam sta ik ook in voor de invulling van de schermen in ARhus, de opmaak van flyers en affiches, en de verdeling ervan over onze afdelingen. Het filmpje van de inlevermachine monteerde ik op basis van videofragmenten die gemaakt werden door Bart.”

Bart: “Hallo, ik ben Bart Gobien. Al sedert 1980 vind je mij terug in de bib. De eerste jaren deeltijds als bibliotheekassistent in een filiaal. Sedert 2004 voltijds als bibliotheekmedewerker in de toenmalige Albrecht Rodenbachbibliotheek. Ook ik maakte de overstap naar ARhus. De opening van onze hoogbouw op De Munt in 2014 maakte ik als medewerker gebouw en installaties van heel dichtbij mee. Samen met mijn infra-collega’s zorg ik dat ons gebouw met alle aanwezige technieken in topconditie blijft! Ook de goede werking van onze innamemachine behoort tot mijn takenpakket. Voor dit ‘achter de schermen’-filmpje monteerde ik een camera op een teruggebracht boek. Zo kan je zien welke weg jouw boek, cd of dvd volgt na het inleveren in de machine. Vooraleer ik jullie veel kijkplezier wens, nog een weetje: wist je dat er de voorbije 5 jaren zo’n 2.842.530 materialen ingeleverd werden?”

 

Meer blogberichten van 'Groetjes uit ARhus':