16-06-2019

VACATURE: medewerker onthaal

Wil je graag aan de slag in een dynamische en innovatieve organisatie? Wil je het gezicht van ARhus zijn om klanten en bezoekers te verwelkomen? Dan is dit jouw kans! ARhus zoekt een enthousiaste medewerker M/V/X voor het onthaalteam. Solliciteren voor deze deeltijdse functie (25u) kan tot en met 16 juni 2019.Lees meer

Nieuwsdetail

08-03-2019

Tip voor leerkrachten: infosessie 'Fake news & Europese verkiezingen 2019'

Hoe train je jouw leerlingen op het detecteren van fake news? EDIC West-Vlaanderen en Europahuis Ryckevelde vzw organiseren op 14 maart een infosessie voor leerkrachten en docenten (in de Henri Horriestraat). Schrijf je in vóór 11 maart.

Op 26 mei 2019 trekken heel wat jongeren voor de eerste keer naar de stembus, de “first voters”. Hoe bereid je als leerkracht je leerlingen hierop voor?

Tijdens de infosessie ‘FAKE NEWS EN EUROPESE VERKIEZINGEN 2019’ krijg je ten eerste zelf een grondig en helder overzicht over de verkiezingen en over de technieken die worden ingezet om onze opinie en ons stemgedrag te beïnvloeden.

Daarbij ontdek je telkens welk materiaal er voorhanden is om hier zelf mee aan de slag te gaan in de klas en hoe je je leerlingen traint in het detecteren van fake news en desinformatietechnieken. De infosessie is doorspekt met concrete voorbeelden en oefeningen.

Programma

14u00 | Verwelkoming door Kristien Vandamme, EDIC West-Vlaanderen

14u05 | ‘De Europese verkiezingen’ door Machteld Boussemaere, Europahuis Ryckevelde vzw

15u00 | Koffiepauze

15u15 | ‘Fake news en de Europese verkiezingen’ door Machteld Boussemaere, Europahuis Ryckevelde vzw

16u00 | Bezoek aan de EDIC antenne en slotdrink

Praktisch

Wanneer: donderdag 14 maart 2019 van 14u tot 17u
Waar: het Wereldhuis West-Vlaanderen, Hugo Verrieststraat 22 in Roeselare (ingang via de parking in de Cichoreistraat).
Doelgroep: leerkrachten derde graad Secundair onderwijs en docenten Hoger Onderwijs
Kostpijs: gratis
Meer info: europedirect@west-vlaanderen.be
Inschrijven: schrijf je vóór 11 maart in via het inschrijvingsformulier.

Ook ARhus heeft heel wat te bieden aan leerkrachten SO. Volgende week versturen we onze nieuwsbrief voor onderwijs. Ontvang je hem nog niet? Schrijf je dan in via deze link!