18-04-2019

Wedstrijd Jeugdboekenmaand voor scholen: we hebben een winnaar!

Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart stonden er weer heel wat leuke activiteiten op ons programma, zowel voor het grote publiek als voor de scholen. ARhus verwelkomde maar liefst 32 klassen - goed voor meer dan 620 kleuters en lagere schoolkinderen - voor 5 auteurslezingen, waarvan één heel bijzondere ‘lezing’ met voorleeshond Spencer. Voor de klassen die geen lezing in de wacht konden slepen, organiseerden we een wedstrijd met als grote prijs: een workshop vloggen voor de hele klas! Lees meer

Nieuwsdetail

04-04-2019

3 tips voor een perfecte paasvakantie!

Je hoort de klokken al in de verte en de paashaas maakt zich klaar: de paasvakantie staat voor de deur. ARhus heeft 3 leuke tips om er een paasbeste vakantie van te maken!

1. Aladdin en de toverlamp

Haal je vliegend tapijt van onder het stof en zweef richting ARhus! Met verschillende activiteiten dompelen we jou onder in de betoverende wereld van Aladdin. Voor kinderen vanaf 6 jaar:

Wedstrijd: schrijf tijdens de eerste week van de paasvakantie je mooiste wens in Oosters handschrift neer en hang hem op aan onze wonderlamp in de workshophoek van ARhus De Munt (verdieping +2). Wie de mooiste wens schrijft krijgt een duoticket voor de voorstelling Aladdin in de Spil op 17 april.
Welkom in Agrabah!

I.s.m. De Spil

2. Dalton jeugdfilms

Weer of geen weer, met Dalton kijk je meer! Blijf je in de paasvakantie liever thuis in je pyjama zitten? Geen probleem. Alle ARhusleden kunnen gratis films van thuis uit bekijken met Dalton. Meld je aan en bekijk allerlei jeugdfilms, kortfilms, documentaires en internationale films. Beleef een filmfestival in je pyjama!

3. Gamen met de Nintendo Switch

Nieuw in onze collectie! De vakantie is het ideale moment om dat nieuwe spel, dat je al een tijdje op het oog had, eens uit te proberen. Naast games voor de PS4, PS3, Xbox One, Wii en Wii(u) kan je bij ons nu ook Nintendo Switch games vinden. Haast je dus naar ARhus en ontdek de nieuwe avonturen van Mario en je favoriete helden.