15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Nieuwsdetail

28-03-2019

‘Groetjes uit ARhus’: Anaïs het vertelelfje van 5 jaar ARhus

Tijdens ons '5 jaar ARhus'-feest kon je vertelfje Anaïs tegenkomen. Heb je haar verhalen gemist? Lees (of luister) snel verder!

Hoi! Ik ben Anaïs, ARgonaut van het team informatiebemiddeling.
Je vindt me vaak op de tweede verdieping, waar ik me –zeker als mama van 3 jonge kinderen– thuis voel in de jeugdafdeling. Daarnaast ben ik ook steeds in mijn nopjes als ik mag inspringen op de derde verdieping... Dan kan ik zelf even snuisteren in de cd’s en dvd’s :). Want ook al ben ik fervent gebruiker van Spotify, Netflix en Dalton (waarmee je via je lidmaatschap van ARhus gratis films kan streamen: wereldcinema, documentaires, kortfilms, Vlaamse films en kinderfilms), dat blijft me inspireren!
Naast mijn werk aan de balie help ik ook mee bij de klasbezoeken en het project SIREE. Daarnaast steek ik tweemaandelijks een ‘onder de loep’ in elkaar voor de nieuwsbrief. Daarbij reik ik zoveel mogelijk bronnen aan over een bepaald thema, van boek over website tot organisaties. Zo heb ook ik al doende veel bijgeleerd over boeiende onderwerpen, maar ook over Roeselare zelf. Geen overbodige luxe als je in een kenniscentrum werkt, maar zelf bent opgegroeid in Sint-Niklaas ;)

Voor 5 jaar ARhus werd me gevraagd om voor te lezen. Daar moest ik natuurlijk niet lang over nadenken. Dus zei ik ja, en begon alvast na te denken uit welke boeken ik zou kunnen voorlezen. Maar ook dat was snel beklonken.
Toen ik 9 jaar was, kreeg ik Misschien wisten zij alles cadeau, de intussen klassieke bundel dierenverhalen van Toon Tellegen. Sindsdien ben ik grote fan van zijn werk. Om te lezen en voor te lezen. Met een lach en een traan. Voor jong en oud.
Voor 5 jaar ARhus hielp het toeval een handje mee. De verhalen over verjaardagen zijn apart gebundeld in De verjaardag van alle anderen. Perfect dus!

Op zaterdag 23 februari sprong ik net iets vroeger dan anders de fiets op in Tielt, voor mijn rit naar ARhus. Met een bakfiets vol tule kwam ik aan, klaar om me te transformeren tot vertelfje. Want als ik ergens voor ga, dan is het ‘all the way’!
Met mijn boek vol verjaardagen ging ik op zoek naar nieuwsgierige oortjes. Mijn eerste luisteraar? Onze directeur, Yves Rosseel :D Hij mocht luisteren naar ‘de verjaardag van de sprinkhaan’. De dag was goed begonnen.
Daarna volgden heel wat kindjes en verhaaltjes: de verjaardag van de spin, de haas, het bos, de kikker, de mier, de secretarisvogel... De kinderen mochten het boek openslaan of zelf een verhaaltje uitpikken.
Mijn lievelingsverhaal (De verjaardag van de zandvlieg) kwam die dag niet aan bod. Wil je het graag horen? Trek dan eens aan mijn mouw of bekijk het filmpje... Zet je geluid aan :)!