15-08-2019

Vakantieuitlening

Ga zorgeloos je vakantie tegemoet met je uitgeleende boeken of cd's. De meeste materialen kan je tijdens de zomervakantie immers vijf weken houden in plaats van drie.Lees meer

Nieuwsdetail

01-04-2019

Praktische mededeling: onze collectie wordt volgens kleur gerangschikt

Binnenkort zullen ARhus en meer dan 200 bibliotheken in ons land de boeken niet meer alfabetisch, maar op kleur rangschikken. Dit doen we nadat onderzoek aantoonde dat deze manier van rangschikken rustgevender werkt voor mensen die in de bibliotheek op zoek gaan naar een boek en hen meer zin geeft om te lezen. Uiteraard zal het even wennen zijn aan het nieuwe systeem.

Bovenstaande bericht kon je al op onze Facebookpagina lezen. Wanneer je doorklikte naar de bijhorende website www.aprilvissers.be, merkte je snel dat we je hadden beetgenomen. Of misschien was je al je hoede voor 1 aprilgrapjes en liet je je niet om de tuin leiden. Goed zo!

Waarom dit mopje?

Als kenniscentrum willen we jullie sensibiliseren en wapenen tegen fake news. Op 1 april ligt het er vingerdik op en zijn we doorgaans wat kritischer, maar misleidend nieuws is vaak subtiel. Reden te meer om alert te zijn en deze 5 tips in gedachten te houden.

Doe de test

Hoe fake news bestendig ben jij eigenlijk? Ben jij een kritische karper? Of een goodgelovige guppie? Test je nonsens-radar en lees hoe je hem kan verscherpen!

De aprilvissers is een initiatief van LINC VZW i.s.m. VVBAD en 211 Vlaamse bibliotheken.