20-06-2019

Boekenverkoop in Kringwinkels

ARhus houdt regelmatig grote schoonmaak in het enorme boekenbestand om steeds een actuele collectie aan te bieden aan de bibliotheekbezoekers. Dankzij een samenwerking met De Kringwinkel Midden West-Vlaanderen krijgen boeken van ARhus een tweede leven via de Kringwinkelpunten in Roeselare, Tielt, Izegem en Torhout. Jawel, je leest het goed: weldra kan je tweedehands kook- en bakboeken, reisgidsen, thrillers, romantische boeken, jeugdboeken … van ARhus elke dag voor een prikje op de kop tikken! Lees meer

Nieuwsdetail

02-06-2019

Wedstrijd voor scholen: win een insectenhotel voor je school!

Wil je samen met je leerlingen een coole hang-out voor bijen en hun insectenvrienden bouwen? Heeft je school nog een groen stukje bouwgrond in de schaduw, dicht bij bloemen en beschut van regen en wind? Neem deel aan onze wedstrijd! WEDSTRIJD AFGELOPEN

Tijdens Week van de bij (2 - 9 juni) staat het nut van bijen en insecten voor onze samenleving centraal. Zo zijn insecten noodzakelijk voor meer dan 75 % van de voedingsgewassen! Zonder hen zouden er dus geen kersen, appelen, courgettes… zijn. Maar wist je dat het aantal bijen in Europa fel achteruit gaat? Daar kan je zelf iets aan doen! Bijvoorbeeld door een insectenhotel te bouwen.

 Hoe bouw je dit insectenhotel?

  • Zoek een groen stukje bouwgrond in de schaduw, dicht bij bloemen en beschut van regen en wind.
  • Bouw het hotel. Het kader hebben we al gemaakt. Je hoeft het enkel nog op te vullen. Hiervoor krijg je van ons het nodige materiaal.
  • Uiteraard vind je in onze collectie boeken die je hierbij kunnen helpen.
  • Zowel kleuters als leerlingen van het basisonderwijs kunnen hierbij helpen. Plezier gegarandeerd!
  • Doe inspiratie op met deze filmpjes: filmpje 1, filmpje 2, filmpje 3,
    of bekijk de folder van Mirom

Hoe maak je kans op dit insectenhotel?

Neem een foto van jullie stukje bouwgrond en laat weten waarom jouw school een insectenhotel moet krijgen. WEDSTRIJD AFGELOPEN, de winnaars zijn bekend.

Veel succes!

Dit  interesseert je mogelijk ook:

STEM-antennes

Op 8 mei presenteerden ARhus, het Zorgbedrijf Roeselare en de Spanjeschool de gloednieuwe STEM-antennes. Klassen (3e kleuter-6e leerjaar) uit alle Roeselaarse scholen kunnen er terecht voor inspirerende en begeleide STEM-workshops. Wie niet aanwezig kon zijn op de opendeurdag, kan hier een filmpje bekijken. Overtuigd? Reserveer nu al een STEM-workshop op maat voor volgend schooljaar.

Ontdek hier alles over de STEM-antennes