31-07-2020

Alle ARhus-afdelingen zijn de hele zomer open!

Deze zomer is er geen zomersluiting in onze afdelingen. Enkel op 2 feestdagen zijn we dicht: 21 juli en 15 augustus. Dit jaar kan je dus extra vaak lees-, kijk- en luistervoer komen inslaan!Lees meer

Nieuwsdetail

20-12-2019

Warme acties voor Nowedo leveren 2.702,84 euro op

December was in ARhus traditiegetrouw een warme maand! Onze bezoekers en medewerkers lieten zich weer van hun warmste kant zien. Dit keer voor Nowedo vzw en collega Maddy. Onze Warmste Week-acties leverden in totaal 2.702,84 euro euro op. Dankjewel!

We trapten dit jaar de acties op gang met de inclusieve Iedereen hoort erbij-quiz, waaraan 20 groepen deelnamen. 38 deelnemers maakten zo weinig mogelijk fouten en zoveel mogelijk gezelligheid tijdens De Schrijfwijzen: Het Groot Dictee heruitgevonden. De leerlingen van STAP Roeselare én de gulle toehoorders gaven het beste van zichzelf tijdens de 2 kerstconcerten in het ARhus Café en in de Sint-Michielskerk.

De rostpotten die op elke infobalie stonden, werden aan een sneltempo gevuld. Het resultaat: 28,41 kg aan kleingeld!

De Warmste Week-drankjes en -gerechten in het ARhus Café verkochten als zoete broodjes. Dankzij jullie honger en dorst werd de kas voor Nowedo gespekt.

Ook onze medewerkers zorgden voor culinaire geneugten die niet alleen onze buiken vulden, maar ook onze (rost)pot! Een groepje medewerkers ging er ook de calorieën terug aflopen of -wandelen op de Warmathon te Kortrijk.

Een warme dankjewel van ARhus en Nowedo vzw aan alle partners, bezoekers, medewerkers… voor jullie deelname aan onze acties en / of jullie gulle bijdrage! Het bedrag van 2.702,84 euro gaat integraal naar Nowedo.

Nowedo vzw  bestaat al 25 jaar en is één van de 7 regionale verenigingen in Vlaanderen die de belangen van de doelgroep behartigt, activiteiten en vormingen voor doven en slechthorenden (en hun omgeving) organiseert en informatie over gebarentaal, dovencultuur en toegankelijkheid verspreidt.

Nowedo heeft sinds vorig jaar het gebouw Gebarenhuis Nowedo in erfpacht. Het is een oud gebouw dat aan renovatie toe is. De vereniging zal het ingezamelde bedrag dan ook goed kunnen gebruiken.