03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 19 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Nieuwsdetail

19-03-2020

Heb je hulp nodig? Wil je helpen? Roeselare Helpt!

Wat kan je doen om andere Roeselarenaars te helpen tijdens de coronacrisis? En wat moet je doen als je zelf hulp nodig hebt? De stad Roeselare helpt om mensen bij elkaar te brengen via 'Roeselare Helpt'.

Welke hulp kan je bieden of vragen?

  • boodschappen doen (voedingswaren, apotheek, post, ...)
  • contact houden met mensen die zich eenzaam voelen (bellen, e-mailen, videobellen, schrijven, ...)
  • een hond uitlaten
  • ondersteuning bieden in de medische sector (administratieve taken, logistiek-ondersteunende taken, poetshulp, …)

Wil je helpen? Registreer je als vrijwilliger!

Help eerst personen die hulp nodig hebben in je directe omgeving (familie, buren, vrienden, ...). Op www.roeselare.be/roeselarehelpt kan je een kaartje downloaden en het bij buren in de bus steken om hulp aan te bieden.

Wil je iets doen maar weet je niet wie jouw hulp kan gebruiken? Registreer je dan als vrijwilliger op www.roeselare.be/roeselarehelpt. De stad bekijkt alle registraties en contacteert je als we iemand gevonden hebben die jouw hulp kan gebruiken.

Meer info over de voorwaarden en gratis vrijwilligersverzekering vind je op www.roeselare.be/roeselarehelpt.

Heb je hulp nodig?

Kan jij moeilijk het huis uit en kan je dus extra hulp gebruiken tijdens deze periode? Laat de stad weten waarmee ze jou kunnen helpen, via dit invulformulier, via mail naar 1788@roeselare.be of bel naar 1788! 

De stad bekijkt alle vragen en contacteert je wanneer er een geschikte vrijwilliger gevonden werd. Alle hulpvragen worden vertrouwelijk behandeld.