31-07-2020

Alle ARhus-afdelingen zijn de hele zomer open!

Deze zomer is er geen zomersluiting in onze afdelingen. Enkel op 2 feestdagen zijn we dicht: 21 juli en 15 augustus. Dit jaar kan je dus extra vaak lees-, kijk- en luistervoer komen inslaan!Lees meer

Nieuwsdetail

07-07-2020

#HACKexpo in de kunst.en.route

Een parcours van kunst brengt kleur in het zomerse Roeselare. Meer dan 40 artiesten uit de streek stellen hun werk tentoon in het centrum van de stad. Ook in ARhus! #HACKjongeren Margot en Emile exposeren hun kunstwerken in de etalage van ARhus De Munt.

Het gratis plan van het wandelparcours en de wandeling kan je hier downloaden of ophalen op het folderrek in ARhus De Munt (verdieping -0) of bij Toerisme Roeselare (Polenplein 15).

De kunstwerken in de etalages van ARhus zijn van de hand van Emile en Margot. Ze maakten die tijdens workshops van onze jongerenwerking #HACK, waar jongeren van 14 tot 20 jaar op een gezellige manier hun talenten kunnen ontwikkelen. Muziek, kunst, mode, make-up, ... noem maar op. Voor elke jongere een #HACK!

#HACKjongere Emile

"Ik geloof dat ik ben beginnen tekenen toen ik 5 jaar oud was. In het begin tekende ik kleine figuurtjes die gebaseerd waren op mijn leefwereld. Het was en is een uitlaatklep en een voorliefde. Door het bedenken van mijn eigen personages en omgevingen kan ik blijven fantaseren en dat maakt me gelukkig." - Emile

#HACKjongere Margot

"Ik ben Margot Vandenbussche, een 18-jarige studente aan de Howest in DAE, ofwel, Digital Arts and Entertainment. Een opleiding met oog op een job in de game- of filmindustrie. Maar dat is niet zo makkelijk als velen denken. Voor mij staat deze studierichting me op het lijf geschreven. Zeker omdat ik al heel mijn leven creatief bezig ben. Dit zowel digitaal als op papier en canvas. Naast het artistieke aspect krijg je in de Howest ook een heel grote technische opleiding. We leren met 3D programma’s en Photoshop werken, programmeren en veel andere programma's voor de ontwikkeling in Game Design. Ik hoop later uiteindelijk een job te vinden als Environment Artist of Lighting Artist."