22-02-2021

Boek je vakantie - papercuts SASK

Van begin maart tot eind april tonen leerlingen van de SASK (12-17 jaar) hun papercut tekeningen aan de ramen van ARhus De Munt. Ze lieten zich hiervoor leiden door hun favoriete boek. De scenes uit het boek komen tot leven en zweven door de vensters de wereld in... Herken jij hun gekozen boeken? Lees meer

Nieuwsdetail

22-01-2021

Poëzieweek

Tijdens de Poëzieweek van 28/01 t.e.m. 3/02 zetten we gedichten in de kijker. Lees snel verder voor acties en favoriete dichtbundels!

Het thema van de Poëzieweek 2021 is 'Samen'. Zeker in deze bizarre tijden een relevant onderwerp: samen corona verslaan, samen zorgen voor elkaar. Poëzie is ook het leukst, als je het samen kan beleven, lezen, schrijven en vieren.

Junior Stadsdichter 2021

Op 28 januari trapten ARhus en Stad Roeselare naar jaarlijkse gewoonte de Poëzieweek af met de uitreiking van een gedichtenwedstrijd. Tijdens een live uitzending maakten Karolien Verschuere en onze eigen Eva Vandermeersch samen de winnaars bekend:

  • de hoofdprijs is voor Nada Alraee. Zij mag zich een jaar lang Junior Stadsdichter noemen.
  • Louise Eyckmans en Lili Vandaele gingen samen lopen met de publieksprijs.

Proficiat aan de winnaars!

 

Het winnende gedicht:

REUZE 

Ik vind het reuze,

als ik met je ’s nachts naar de sterren kan kijken.

Als ik met je al mijn geheimen kan delen,

En alles wat me zat zit bij je kan vergeten.

Dat we samen lachen en samen wenen.

                            Nada Alraee – Junior Stadsdichter 2021 #VANRSL


Herbekijk hieronder de uitzending

Studio Fratello

Op 3 februari sluit de Broederschool de Poëzieweek coronaveilig af met de live uitzending 'Studio Fratello', die ze samen met ARhus organiseren. Van 13u30 tot 15u worden verzoeknummers over het centrale thema afgewisseld met belspelletjes, getuigenissen van leerlingen en interviews met enkele bekende Vlamingen. Volg live mee via de Facebookpagina van de Broederschool!

Poëzie voor je oren

Elke dag tijdens de Poëzieweek verrassen ARhusmedewerkers je met een streepje poëzie.

Poëzie om te koesteren

Onze collega en poëzieliefhebster Christel Demeulemeester selecteerde voor jullie haar favoriete dichtbundels voor volwassenen.

Samen

was zo graag samen
gevallen
maar iedereen viel
apart

was zo graag samen gevallen
maar iedereen viel apart
alleen
wij

was zo graag samengevallen
maar iedereen viel apart
alleen wij
sprongen naar de sterren
-
Peter Verhelst

Collega Maai is medewerker jeugdfictie en koos dichtbundels uit voor de jongsten. Nestel je samen met je kind in de zetel voor een knus voorleesmoment, of laat hem of haar zelf de korte gedichtjes lezen:

Al deze dichtbundels vind je in ARhus De Munt.

Online poëziebundels

Maar je hoeft je huis niet te verlaten om dichtbundels te lenen: via ons e-boekenplatform cloudLibrary kan je er een 20-tal uitlenen en lezen op je smartphone, tablet of pc. Een gratis dienst voor onze leden!

Poëtische zoektocht voor kinderen Zorgpunt N

Samen met de therapeuten van Zorgpunt N organiseren we een poëtische zoektocht voor de kinderen in hun gebouw. Zo worden deze kinderen spelenderwijs vrienden van de poëzie.