31-07-2022

Vakantiesluiting

ARhus De Munt en Rumbeke blijven de hele zomer open, behalve op 21 juli en 15 augustus. Lees snel verder voor de vakantiesluiting van onze andere afdelingen en het ARhus Café.Lees meer

Nieuwsdetail

16-03-2021

Wereldwaterdag, start van de uitdaging ‘waterchallenge@home’ voor 33 Roeselaarse gezinnen

33 gezinnen uit Roeselare gaan de uitdaging aan om gedurende 12 weken mee te doen aan de Waterchallenge@home, een initiatief van Join For Water, de Stad Roeselare en ARhus. Ze doen dit samen met nog 267 andere gezinnen in Vlaanderen. De deelnemende gezinnen krijgen wekelijks een creatieve uitdaging om duurzaam om te gaan met water en – een leuke extra – daarmee ook te besparen op hun waterfactuur. De eerste opdracht wordt gegeven op Wereldwaterdag, 22 maart 2021.

Foto Pexels

Wereldwaterdag als startsein

De 33 deelnemende gezinnen gaan van start met de Waterchallenge@home op maandag 22 maart, Wereldwaterdag. Dit is een jaarlijks initiatief dat wereldwijd in het teken staat van water. Sinds 1992 roept de VN alle landen op om die dag de wereldwijde mondiale waterproblematiek bij het brede publiek in de kijker te zetten. Want wist je dat vandaag nog steeds 1 op 10 mensen wereldwijd het zonder proper drinkbaar water moet stellen?!

Vanaf 22 maart zullen de deelnemers aan de Waterchallenge@home hun eigen drinkwatergebruik onder de loep nemen. De opdrachten die ze voorgeschoteld krijgen, zijn heel divers: van het verminderen van hun direct watergebruik, tot het consuminderen. Want in alle producten die we kopen, zit heel wat ‘verborgen water’. Zo leren de deelnemers dat ze door anders te eten, te shoppen en te drinken ook heel wat water kunnen besparen. Deelnemende gezinnen hangen een herkenbaar raambord aan hun woning. Aarzel niet om bij hen te polsen naar hun bevindingen. Ongetwijfeld steek je er zelf ook wat van op!

Benieuwd wat JIJ kan doen?

Schreef je jou niet in voor de Waterchallenge@home, maar wil je toch graag tips om jouw watervoetafdruk te beperken? Check dan de tips op de website www.waterchallenge.be en/of volg de uitdagingen die de deelnemers voorgeschoteld krijgen op de Facebook-pagina van Join for Water.

Duik dieper in de waterchallenge met onze lees- en kijktips rond water

Wil je meer weten, dan vind je ook in ARhus heel wat info rond het thema water, en uitgebreider duurzaam leven en het klimaat. Ontdek deze tips op kindermaat en tips voor volwassenen.

Voor kinderen is er het ‘Doe de Deau’-pakket: een pakket om met kleuters te werken rond duurzaam omgaan met water, uitgewerkt door Stad Roeselare. 

Ook het Wereldhuis beschikt over een interessant en uitgebreid aanbod rond duurzame ontwikkeling, o.a. lespakketten rond de thematiek. Maak een afspraak bij interesse.