31-07-2022

Vakantiesluiting

ARhus De Munt en Rumbeke blijven de hele zomer open, behalve op 21 juli en 15 augustus. Lees snel verder voor de vakantiesluiting van onze andere afdelingen en het ARhus Café.Lees meer

Nieuwsdetail

09-07-2021

Wie wil er mee naar het European Youth Event (EYE 2021)? (VOLZET)

Tom Vandenkendelaere (Europarlementslid) en Henk Kindt (Voorzitter Kenniscentrum ARhus) geven 10 Roeselaarse jongeren de kans om erbij te zijn op 8 en 9 oktober in Straatsburg. Schrijf je in voor 1 september! Veel succes.

Jongeren tussen 16 en 30 jaar kunnen deelnemen aan dit tweejaarlijkse evenement en samen met zo’n paar duizenden Europese leeftijdsgenoten nadenken over de toekomst van Europa. Dit is een unieke kans om een mooi netwerk uit te bouwen en kennis op te doen over Europa in het algemeen, en deze thema's in het bijzonder:

  • #democracy #participation #digital: the impact of technology and social media on democracies
  • #culture #rights #society: fighting discrimination
  • #environment #participation #sustainability: Climate Change Conference (COP26)
  • #economy #social #work: economic recovery – social inequalities
  • #health #society: united in health
  • #education #work #rights: quality in learning mobility – jobs and skills

"Mijn stem laten horen en mijn ideeën verkondigen in het échte Europees Parlement in Straatburg, samen met een dynamische groep jongeren #VANRSL. Ja, EYE was een unieke ervaring!" - Floris Cossey, deelnemer EYE 2018

Spreekt dit je aan? Heb jij zin om België (en Roeselare!) te vertegenwoordigen? Laat ons via dit formulier weten welke thema’s jou interesseren als jongere van Roeselare. Aan welke projecten zou je graag deelnemen in de toekomst? Waar droom jij van? Alle sessies gaan door in het Engels, Frans of Duits dus een goede talenkennis is mooi meegenomen!

EDIT: Helaas, je bent net te laat. De groep is ondertussen voltallig.