21-11-2021

Vacature: Medewerker ICT m/v/x

Kan je vlot overweg met diverse digitale tools en devices? Help je mensen graag met ‘all things digital’? Pak je gemakkelijk zelfstandig uitdagingen aan? Dan ben jij misschien de ‘digital creative’ collega die we zoeken! Solliciteer voor 22 november 2021.Lees meer

Nieuwsdetail

28-09-2021

Dichter bij Rodenbach in ARhus

165 jaar geleden werd Albrecht Rodenbach, de 'wonderknaap van Vlaanderen', geboren in Roeselare. In zijn geboortemaand oktober zet ARhus deze historische schrijver in de kijker.

Heel het jaar door omhelst Roeselare zijn grootste schrijver in de campagne 'Dichter bij Rodenbach'. Ook ARhus viert zijn verjaardag mee. Er staan 2 activiteiten op ons programma:

Themastand

Vanaf 25 oktober tot eind november staat er een themastand rond Albrecht Rodenbach op verdieping +3 van ARhus De Munt. Je vindt er een mooie verzameling bibliotheekboeken om je uitgebreid te verdiepen in zijn leven.

Collega Peter Aspeslagh licht enkele titels toe:

  • Kroniek van Albrecht Rodenbach 1856-1880 (sam. Michiel De Bruyne, Lieve Gevers, ... [et al.], 1980). A.v. het 100ste overlijdensjaar werd deze publicatie samengesteld. Het betreft een chronologische tijdslijn van het leven van AR.