31-12-2021

Vacature: Medewerker infrastructuur m/v/x

Bart, onze sympathieke collega infrastructuur, gaat met pensioen en we zoeken iemand om hem te vervangen. Ben jij een enthousiaste teamplayer en iemand die proactief de juiste prioriteiten stelt? Een handige Harry of Harriette die ons state-of-the-art gebouw in topconditie houdt? Dan is deze job iets voor jou. Solliciteer vóór 1 januari 2022!Lees meer

Nieuwsdetail

19-10-2021

Voorleesactiviteiten

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. De Voorleesweek loopt 1 week lang, van 21 t.e.m. 28 november, maar ARhus doet er nog een schepje bovenop. Wij gaan voor wekenlang voorleesplezier! Lees snel verder voor onze activiteiten.

Zoektocht: Op zoek naar de schat van Z, de verschrikkelijke

Ga jij mee op zoek naar de schat van Z, de verschrikkelijke? Scan de QR-codes op de verdiepingen van ARhus De Munt, ontdek de routes die leiden naar de schat en ontrafel het geheim. Elke route brengt een nieuw soort avontuur. Welke kies jij? Schrijf je eigen verhaal!

Van 2 tot 28 november in ARhus De Munt, tijdens de openingsuren. Inschrijven niet nodig. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar
Meer info

Luisterverhaal en knutselactiviteit: De zus van Sinterklaas

Wist je dat Sinterklaas een zus heeft? Echt waar! En zij is het stinkend beu dat enkel haar broer de beste vriend van de kinderen is. Dus... dit jaar wil zij het van hem overnemen en bewijzen dat zij het even goed kan. Benieuwd of ze hierin slaagt? Wij vertellen het jou in het ARhus Café!

Na het luisterverhaal wacht er nog een leuke knutselactiviteit in de workshopruimte op verdieping +2. Kinderen kunnen samen met hun ouders een mini-versie van de zak van Sinterklaas pimpen en personaliseren. En wie weet, steekt de Sint er nog iets lekkers in!

Van 10 november t.e.m. 6 december op woensdagnamiddagen en in het weekend tijdens de openingsuren. Luisterverhaal in het ARhus Café, knutselactiviteit op verdieping +2 van ARhus De Munt. Inschrijven niet nodig, voor kinderen van 5 tot 10 jaar
Meer info

Extra: Op woensdagmiddag 24 november (14u30 – 17u30) bakt het ARhus Café pannenkoeken!

Voorleesapps

Wist je dat er apps bestaan die verhalen voorlezen of waarmee je zelf kan voorlezen? Je vindt er een schat aan verhalen voor alle leeftijden, waaronder eerste leesboekjes, avonturenverhalen, griezelverhalen en dierenverhalen. Probeer zeker ook eens een podcast uit!

Ontdek 8 voorleesapps

Voorleestips

Leukste voorleestips van Iedereen Leest
Iedereen Leest maakte een selectie leuke voorleestips. Je vindt ze netjes per leeftijd opgedeeld op onze catalogus.

Bepaal zelf het verhaal
We verzamelden voor jullie boekjes waarin kinderen zélf het verhaal kunnen bepalen.

Zie ginds... de allerleukste boeken over de Sint!
In deze verhalen wordt met spanning uitgekeken naar cadeautjes, zie je pieten in alle kleuren en maten en komt naast de vertrouwde Sint ook een Sint zonder baard, een Supersint en zelfs de zus van Sinterklaas op bezoek! De boeken in deze lijst bevatten geen karikaturale beelden. Naast prentenboeken vind je ook liedjesboeken, informatieve boeken en boeken voor eerste lezers terug. Als dat geen goed gevuld schoentje is ;-)

Veel voorleesplezier!

 

 

De Voorleesweek is een initiatief van Iedereen Leest. Lees meer op www.voorleesweek.be