08-08-2022

Lokale biertjes in de kijker in het ARhus Café

In een bierland als België spant West-Vlaanderen de schuimende kroon. Na het verlof zet het ARhus Café ter ere van internationale dag van het bier lokale bieren in de kijker! Kom proeven vanaf 8 augustus.Lees meer

Nieuwsdetail

03-10-2021

tZitemzo bij kinderrechten

Heb je vragen over kinderrechten? Als minderjarige, als ouder, als leerkracht of professional? Dan kan tZitemzo helpen.

De organisatie tZitemzo biedt informatie en advies over kinderrechten en over de Belgische wet.

Educatief materiaal

tZitemzo brengt regelmatig educatieve brochures uit die je op hun site kunt downloaden (klik op publicaties).

Liever een of meerdere papieren brochures? Die kan je aanvragen via ARhus. Een greep uit het aanbod: ‘De bende van P: 3 helden vechten voor jouw rechten’, ‘Jeugdrecht... als ouders uit elkaar gaan’ en ‘Jouw rechten, jouw leven’.

Vorming voor klassen of groepen

Vorming

Klassen, scholen en jeugdorganisaties kunnen bij tZitemzo een vorming over kinderrechten en/of het Belgisch jeugdrecht aanvragen. Deze vormingen worden op maat gemaakt en er wordt voldoende educatief materiaal voorzien voor de leerlingen. 

Wat? Een vorming van +- twee lesuren.
Prijs?
 50 euro, inclusief educatief materiaal.
Waar? Fysieke vormingen vinden plaats in tZitemzo (Hoogstraat 81 Gent) of op verplaatsing, waarbij zij tot in de klas komen.

Blitzbezoek

Je kan er ook voor kiezen om een blitzbezoek te brengen aan tZitemzo. Daarbij leggen ze uit wie ze zijn, wat ze doen en waarvoor je bij hen terecht kan. Ze geven een mini-rondleiding aan de leerlingen. Dit bezoek kan fysiek doorgaan, waarbij de klas op bezoek komt in tZitemzo, ofwel online via een YouTube-filmpje.

Wat? Een blitzbezoek met een korte introductie van onze werking van +- 15 min. Waar? In tZitemzo (Hoogstraat 81 Gent) of via een online filmpje.
Prijs? Gratis.