21-11-2022

Hulp bij je jobbonus

Wie minder dan 2500 euro bruto verdient, komt mogelijk in aanmerking voor een jobbonus. Lees meer

Nieuwsdetail

22-09-2022

Testhuis van ARhus en Stad Roeselare

In het ‘Testhuis’, een initiatief van Stad Roeselare en ARhus, nemen burgers en medewerkers een aantal dienstverlenende processen onder de loep. Voorbeelden zijn de aangifte van een adreswijziging bij de dienst Burgerzaken, het inschrijven voor een activiteit bij ARhus,... Wil jij graag jouw mening hierover geven? Neem deel aan het testpanel!

In het Testhuis kijkt een testpanel van burgers en medewerkers kritisch naar dienstverlenende processen van ARhus en de Stad, via alle kanalen: aan het loket, op de werkvloer, digitaal, aan de telefoon, … Waar ondervindt de burger moeilijkheden? Hoe kunnen we het beter doen zodat de medewerker en de burger hiervan beter worden?

“Dankzij het Testhuis nemen we zoveel mogelijk drempels weg en zorgen we voor een verbeterde integratie tussen fysieke en digitale dienstverlening en verhogen we het gebruiksgemak”, licht schepen Samyn toe. Daarnaast helpt het Testhuis ook burgers met digitale vaardigheden, zoals documenten opvragen via het digitale loket of werken met de smartphone.

Dit initiatief viel de Vlaamse overheid op in de subsidieronde ‘Gemeente zonder Gemeentehuis’ en kreeg maar liefst 86 000 euro steun.

Het project Testhuis start in juni '22 en loopt tot juni ’23.

Geef je mening! Gezocht: Roeselarenaars voor Testpanel.

Wil je als inwoner van Roeselare helpen de dienstverlening van de stad en ARhus te verbeteren? Word lid van het testpanel, geef je mening en maak kans op een fijne attentie!

De eerste bijeenkomst vond plaats op dinsdag 4 oktober. ARgonaut Bruno vertelt je er meer over.

Wil je er in de toekomst bij zijn? Geef snel je gegevens door via het inschrijvingsformulier.

Meer info? Contacteer Stad Roeselare via het gratis nummer 1788 of mail naar 1788@roeselare.be. Of geef ARhus een seintje via 051 69 18 00 of info@arhus.be.

P.S. Wil je je steentje bijdragen op een ander moment? Kom eind november het toekomstige Digipunt van ARhus testen.

 

 

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij subsidiëring door Gemeente zonder Gemeentehuis