29-06-2020

Uit je kot maar niet te zot: onze vakantietips

Yes, we mogen opnieuw op vakantie in België en zelfs in enkele andere landen! Waar mag je heen, welke maatregelen zijn er? In deze Onder De Loep geven we je aanraders en actuele informatie om je reis te plannen.Lees meer

Nieuwsdetail

31-07-2020

Alle ARhus-afdelingen zijn de hele zomer open!

Deze zomer is er geen zomersluiting in onze afdelingen. Enkel op 2 feestdagen zijn we dicht: 21 juli en 15 augustus. Dit jaar kan je dus extra vaak lees-, kijk- en luistervoer komen inslaan!

Tevreden bezoekers in ARhus Beveren

Plan je bezoek

ARhus De Munt heeft nog tot eind augustus tijdelijke openingsuren:
        ma-vr 13u-19u,
        za 13u-17u,
        zo gesloten.
In de voormiddag plaatsen onze medewerkers de teruggebrachte materialen terug in de rekken. Zo kunnen we de afstandsmaatregelen garanderen.

De andere afdelingen zijn geopend volgens de gebruikelijke openingsuren, een hele zomer lang!

Uitlenen 4+4 weken

Zowat alles wat je ontleent, mag je nu meteen voor 4 weken houden en nog eens 4 weken verlengen. Zo kan je het hele jaar met je boeken op vakantie. Een aparte vakantieverlenging in de zomermaanden is er dus niet meer.

Uitzonderingen: gereserveerde werken, e-readers, sprinterboeken en sprinterdvd's.

Wat kan al, wat niet?

De versoepelde coronamaatregelen maken veel terug mogelijk. Enkele zaken kunnen nog niet. Lees hier in detail wat kan en wat nog niet.

Het ARhus Café

De coronaveiligheidsmaatregelen laten momenteel niet de beleving toe die jullie in het ARhus Café gewoon zijn. Kruisbestuiving en ontmoeting tussen mensen, ideeën en kennis zouden er onmogelijk zijn. We blijven dus nog even dicht tot het einde van de zomervakantie

Chef Hans gaat wel aan het kruisbestuiven. Hij zal binnen Motena ingeschakeld worden als kok Maaltijden aan huis en in Woonzorgcentrum De Zilverberg.

Wat met de schattenjacht van Vlieg?

De schattenjacht van Vlieg zoals we hem al vele zomers kennen, kan niet doorgaan omwille van corona, maar niet getreurd! Tijdens de zomervakantie kunnen schattenjagertjes een ‘Hoor jij wat ik hoor?’-klankboekje met opdrachtjes voor thuis afhalen in al onze afdelingen. Wie snel is kan ook een kazoo bemachtigen. (Zolang de voorraad strekt)