17-05-2019

Kinder- en Jeugdjury: winnaars en inschrijvingen

De winnende boeken van het KJV leesjaar 2018-2019 zijn bekend! Tegelijk openen wij de inschrijvingen voor het nieuwe leesjaar. Ben je tussen 5 en 16 jaar en dol op lezen? Schrijf je dan snel in!Lees meer

Nieuwsdetail

13-05-2019

Verbeteringen aan de toegankelijkheid van de collectie: het resultaat!

Op vraag van klanten van ARhus De Munt, maakten we in de week van 6 tot 10 mei de bibliotheekcollectie toegankelijker en gebruiksvriendelijker. Dat deden we door het meubilair aan te passen en hier en daar de bibmaterialen te verplaatsen. Mede dankzij jullie begrip tijdens de werkzaamheden is de verhuisoperatie geslaagd!

Na de verbeteringswerken aan de opstelling van onze collectie is dit het resultaat:

  • We verbeterden de ergonomie: de laagste rekken werden verhoogd.

  • De opstelling van Duivelshoek op de 2de verdieping en Duizendzinnen en Feestpaleis op de 3de verdieping is overzichtelijker.

  • Cd’s zijn beter toegankelijk: je hoeft niet meer te zoeken in de onderste lades en gesloten lades worden niet meer gebruikt.

  • De collectie over Roeselare kreeg een eigen plekje op de 4de verdieping (naast atelier 4, met uitzicht op de stad).

Neem er de plannetjes in onze algemene brochure bij als het even wat zoeken is. Net als andere veranderingen zullen ook deze verbeteringen eerst wat aanpassing vergen. Heb je vragen? Spreek een medewerker aan. We helpen je graag!