01-04-2020

Opgelet voor fake news over corona

Misleidend nieuws over corona verspreidt zich intussen sneller dan het virus zelf. En nee, dit is geen 1 april-grap. Helaas! ARgonaut Rozemarijn zet de betrouwbaarste bronnen op een rijtje en geeft je tips om fake news te herkennen.Lees meer

Nieuwsdetail

03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 19 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates.

Dagelijks komen in ARhus 1200 mensen over de vloer, waaronder ook de iets oudere generatie of mensen met gezondheidsproblemen.

Deze beslissing is een preventieve maatregel, waarbij we onze collectieve burgerplicht opnemen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk af te remmen, zodat ons zorgsysteem niet onder druk komt te staan en de meest kwetsbaren zo weinig mogelijk kans lopen om besmet te raken.

Heb aandacht voor senioren en zwakkere personen uit je omgeving, maar vermijd fysiek contact om besmetting te voorkomen.

We volgen de situatie op de voet en houden je hier en via Facebook verder op de hoogte.

Wat betekent dit voor jou?

  • Tot en met zondag 19 april kan je in geen enkele afdeling van ARhus binnen. Boeken of andere bibmaterialen terugbrengen kan niet, omdat nog niet zeker is hoe lang het virus kan overleven op geplastificeerde boeken. In deze uitzonderlijke omstandigheden rekenen we geen telaatgeld aan.
    Wie geen toegang heeft tot digitale alternatieven kan gebruik maken van onze gratis afhaaldienst.

  • Alle activiteiten in ARhus tot en met 30 juni gaan NIET door. Wij bekijken samen met onze partners of we de activiteiten en events kunnen verplaatsen. Meer nieuws hierover verneem je op www.arhus.be/kalender.

  • ARhus is dan wel gesloten, maar we gaan door op Facebook, Instagram en deze site!

Heb je vragen over het coronavirus?

Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen.

Alle nieuws en updates vind je op www.info-coronavirus.be en op de website van VRT.

Specifieke info voor Roeselare: www.roeselare.be/corona

Nieuwsrubriek

 

We hopen je snel opnieuw te kunnen verwelkomen in ARhus!

Yves Rosseel, algemeen directeur              Henk Kindt, voorzitter