27-03-2020

Groetjes uit ARhus: Stagiaire Jana in #HACKquarantaine #SamenTegenCorona

Het #HACKpand is sinds 12 maart gesloten. Maar onze #HACK-collega’s laten zich niet schaakmat zetten door Corona! Niet alleen Jasper en Deniza, maar ook stagiaire Jana is er van thuis uit voor alle jongeren! Lees meer

Nieuwsdetail

07-12-2017

Apps in de kijker: geldzaken

Voor januari hebben we enkele apps opgelijst waarmee je je geldzaken kunt regelen. Je vindt er niet alleen handige en veilige apps om betalingen uit voeren, maar ook toepassingen om je budget te beheren, kosten te delen of interessante aandelen op te zoeken. We presenteren ook mooi vormgegeven en kindvriendelijke apps.

Bancontact (gratis)

Met de Bancontact app kan je heel snel online kopen, facturen betalen, vrienden terugbetalen of boodschappen doen met je smartphone of tablet. In de winkels betaal je door een QR-code te scannen die verschijnt op de betaalterminaal of door je smartphone erboven te houden. Omwille van de veiligheid moet je bij bedragen hoger dan 25 euro ook je pincode ingeven. Kleine bedragen overschrijven gebeurt ook via QR-codes: de begunstigde genereert een code die jij moet inscannen. Bij online kopen is echter de pincode voldoende. Je kan tot vijf verschillende bancontactkaarten aan de app linken.

Voor iOS, Android en Windows – Nederlandstalig - http://www.bancontactmobile.com/nl

SEQR (gratis)

SEQR is een grote concurrent voor Bancontact. Het is een veel gebruikte mobiele portemonnee in Europa waarmee je in winkels online kunt betalen, bedragen overschrijven en bonnetjes opslaan. Een groot voordeel van SEQR is dat het in veel landen ondersteund wordt. Een betaling wordt ook uitgevoerd door een QR-code in te scannen of door je smartphone tegen een sensor te houden. Een transactie moet je nog bevestigen met je pincode. Je kan ook geld verzenden naar een bankrekening aan de hand van de telefoonnummers in je contactenlijst. De app houdt al je transacties bij, biedt promoties en via de onlineshop kan je producten kopen en verkopen.

Voor iOS, Android en Windows - https://www.seqr.com/be/functies/#betalen

Payconiq (gratis)

Ook deze app maakt het mogelijk om versleuteld en dus veilig te betalen met je smartphone. Payconiq werd gelanceerd door ING, maar ook Belfius en KBC ondersteunen ondertussen de toepassing. Ook als je bij een andere bank een rekening hebt, kan je de app gebruiken. Je kan ermee in winkels betalen en snel geld overschrijven naar je vrienden. Selecteer iemand uit je adresboek, vul het bedrag in en betaal met je pincode of vingerafdruk. Je spaart hierbij ook voordeelpunten.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://www.payconiq.be/nl/

Je eigen bank-app

Alle grote banken bieden nu ook een eigen app aan waarmee je je rekeningen kan beheren. Onderling kunnen ze verschillen, maar de basisfuncties zullen altijd dezelfde zijn: je saldo bekijken, (beperkte) bedragen overschrijven naar opgeslagen ontvangers en intekenen op bepaalde producten of een afspraak maken.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://www.zichtrekeningen-vergelijken.be/mobile-banking-applicaties

Ticketfinder (Edenred) / Sodexo4You (gratis)

Heel wat werknemers krijgen maaltijdcheques van Edenred (Ticket Restaurant) of Sodexo in de vorm van een betaalkaart. Met deze apps kan je het saldo ervan opvragen en zien waar je al bedragen uitgegeven hebt. Je kan ook opzoeken welke handelszaken je kaart aanvaarden en van welke promoties je kan genieten.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - http://mobile.edenred.be/index.php?lang=nl

https://sodexo4you.be/nl/content/applicatie

FidMe (gratis)

FidMe maakt je portemonnee lichter door al je klantenkaarten (barcode- en stempelkaarten) en kortingsbonnen op je smartphone te bewaren. Zo kan je ze niet meer vergeten of verliezen! Met FidMe kan je snel winkels opzoeken, je kaart toevoegen en sparen voor kortingen en cadeaus. De app toont je ook per handelszaak welke nieuwe aanbiedingen er zijn.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://www.fidme.com/nl

Tricount (gratis)

Tricount is handig als je bepaalde uitgaven deelt en wil bijhouden wie wat heeft voorgeschoten. In de app zie je snel wat jij allemaal al betaald hebt en hoeveel de anderen moeten terugbetalen. Via een link kunnen je vrienden hun bedragen toevoegen.

Voor iOS, Android en Windows – Nederlandstalig - https://www.tricount.com/nl/mobiele-apps

HomeBudget (5,49 euro)

Met deze app hou je je uitgaven, inkomsten, facturen en rekeningsaldo’s bij. Zo kan je gemakkelijk een budget voorzien en via diagrammen analyseren waaraan je veel geld uitgeeft. Voer terugkerende kosten in, vergelijk maand per maand, bewaar afbeeldingen van bonnen en bereken de wisselkoersen. De app kan gesynchroniseerd worden over verschillende toestellen zodat je in een huishouden het budget samen kan beheren.

Voor iOS en Android – Engelstalig - http://www.anishu.com/homebudget.html

AFAS Personal – jouw online huishoudboekje (gratis)

Deze app geeft je ook meer controle over je geldzaken. Je krijgt een overzicht van al je rekeningen, onafhankelijk van banken. Zo zie je sneller wat je nog kunt uitgeven en wat per maand je terugkerende en eenmalige kosten zijn. De app kan zo je inkomsten en uitgaven van de huidige maand voorspellen. Je kan ook je bonnetjes inscannen en bijhouden.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://www.afaspersonal.nl/mobiel

Investing.com (gratis)

Investing.com geeft je de actuele koers voor meer dan 100.000 financiële instrumenten die verhandeld worden via meer dan 70 wereldwijde beurzen. Volg de belangrijkste wereldwijde indexen, aandelen, obligaties, grondstoffen, valuta, rentes, termijncontracten en opties op de voet. Je krijgt ook live updates over economische gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op de markt. Beheer je eigen portfolio met je volglijst en je financiële instrumenten en participaties.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://nl.investing.com/mobile/

Stocks: Realtime Quotes Charts (gratis lightversie, volledige versie voor 10,99 euro)

Met deze app van StockSpy kan je je participaties op de beurs opvolgen. Je kan alle koersen bekijken en nieuws en informatie over specifieke aandelen lezen. RSS-feeds van verschillende nieuwssites houden je op de hoogte en laten je snel reageren zodat je je portefeuille beter kan beheren. Grafieken tonen je de invloed van bepaalde gebeurtenissen. Maak ook een volglijst aan met aandelen die je interesseren.

Voor iOS en Android – Engelstalig - http://www.stock-spy.com/

http://beursig.com/2016/03/10/apps-voor-beleggen-5-handige-apps-op-een-rij/

KINDERAPPS

Mijn eerste app – voertuigen (2,29 euro)

In deze app kunnen peuters en kleuters negen leuke voertuigen in elkaar puzzelen. Er zijn puzzels van twee tot negen stukken. Kies de juiste voor- en achterkant van het voertuig, zoek de verschillen en balanceer en rol de balletjes in de gaatjes. Al spelend leren kinderen logisch nadenken en vormen herkennen. De mooie tekeningen werden voorzien van animaties. Deze app bevat geen reclame en aankopen. (van 2 tot 5 jaar)

Voor iOS – Nederlandstalig - https://itunes.apple.com/be/app/mijn-eerste-app-vol-1-voertuigen/id473050595?l=nl&mt=8

Hoopa City 2 (4,49 euro)

Met de tweede app van Hoopa City kan je nog groter bouwen in 3D-beelden. Ontwerp een eigen stad die aan het water ligt en heel wat mooie gebouwen telt! Met de acht verschillende bouwelementen maak je rails, huizen, luchthavens en nog veel meer. Elk gebouw biedt mogelijkheden die jij moet ontdekken en waarmee je kan experimenteren. Met spelletjes verken je je stad. Bekijk alles vanuit verschillende standpunten, schakel tussen dag en nacht, verken de binnenkant van gebouwen en geef de bewoners kleren en spulletjes. (vanaf 5 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://drpanda.com/games/hoopa-city-2

We ARGH Pirates (4,49 euro)

Kies het ruime sop met de bemanning van kapitein Rose en beleef allerlei spannende avonturen! Los puzzels op, vecht tegen zeemonsters en vind de verborgen schatkisten. Ontdek het verborgen pad door een doolhof van grotten, blaas rotsen op met de kanonnen en vlieg over een kapotte touwbrug. De app zit vol interactie en is mooi geanimeerd met filmische muziek en geluidseffecten. Er zijn geen advertenties en in-app aankopen. (vanaf 6 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – http://avokiddo.com/apps/we-argh-pirates/

Eric Carle’s Brown Bear Animal Parade (2,29 euro)

Beertje Bruin van Eric Carle komt tot leven in deze interactieve app met 3D-beelden. Ga mee met de beer op ontdekkingstocht en ontmoet de vogel, de eend, de kikker en alle andere personages. Kleur de dieren in en maak je eigen geluiden en muziek. Bij het meezingen en nabootsen van dierengeluiden kan je je stem opnemen. De app zit vol verrassende niet-competitieve spelletjes die je ontdekt bij het spelen. Alle scènes zijn gebaseerd op Eric Carles kleurige illustraties. (vanaf 2 jaar)

Voor iOS en Android – Engelstalig - https://storytoys.com/apps/eric-carles-brown-bear-animal-parade/

ChatterPix Kids (gratis)

Met deze app kan je alles laten spreken: huisdieren, vrienden, tekeningen en veel meer. Maak een foto, trek een lijn die dan een mond wordt en neem je stem op! Wees lekker creatief met de stickers, kaders en filters die je in de app vindt. Als je tevreden bent met het resultaat, kan je je bewerkte en geanimeerde foto delen met vrienden en familie. Zo kan je leuke berichtjes en kaartjes maken.

Voor iOS – Engelstalig - http://www.duckduckmoose.com/educational-iphone-itouch-apps-for-kids/chatterpixkids/

 

Meer apps in de kijker vind je op www.arhus.be/apps-in-de-kijker.