24-05-2022

Gezocht: vrijwilligers voor de Leesjury

Voor de leukste leesclub van het land, de Leesjury (de vroegere KJV), zoekt ARhus 2 vrijwilligers die kinderen begeleiden bij het lezen van enkele genomineerde boeken. Het gaat om kinderen van 8 tot 10 jaar of jongeren van 14 tot 16 jaar. Ben jij gebeten door jeugdliteratuur en wil je wat tijd vrijmaken om jouw enthousiasme te delen? Stel je kandidaat! Lees meer

Nieuwsdetail

10-11-2019

Korting op activiteiten met de European Disability Card

Beschik je over een European Disability Card? Goed nieuws: als je een begeleider meeneemt naar één van onze activiteiten, dan kunnen jij én hij/zij een toegangsticket kopen aan 50% korting.

Op 3 december is het Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Ook ARhus draagt zijn steentje bij om het mensen met een beperking gemakkelijker te maken.

Toegankelijkheid in de breedste zin van het woord staat hoog op onze agenda. Zo is het ARhus-gebouw op De Munt volledig toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Doven kunnen tijdens activiteiten een beroep doen op een gratis tolk Vlaamse Gebarentaal. Voor slechthorenden is er in ons onthaal en polyvalente zaal ringleiding voorzien, een techniek die ervoor zorgt dat mensen met een hoorapparaat geen last hebben van storend omgevingsgeluid. Voor mensen met een gezichtsbeperking hebben we daisy- en luisterboeken in onze collectie.

Korting op toegangsprijs activiteiten

Maar daar stopt het niet bij. We blijven ons inzetten om de toegang voor iedereen te vergemakkelijken. Daarom geven we vanaf 2020 50% korting op de toegangsprijs van onze activiteiten aan wie een European Disability Card heeft én zijn of haar begeleider.
Mensen met een beperking zijn soms afhankelijk van een begeleider om zelf een activiteit te kunnen bijwonen. Wie over een European Disability Card beschikt, mag dus vanaf volgende jaar één begeleider meenemen aan 50% korting.

Wat is de European Disability Card?

De European Disability Card is een Europese kaart die voordelen biedt aan personen met een beperking. Het vergemakkelijkt de toegang tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding. De kaart kan je ook bij andere organisaties in Roeselare gebruiken.

Hoe je zo'n kaart aanvraagt lees je op https://www.roeselare.be/vrije-tijd/vrijetijdspas/european-disability-card-edc.