24-09-2020

Weekend van de klant: laat je verrassen

Tijdens onze #samentegencorona-afhaaldienst gaven jullie ons heel wat complimentjes over onze verrassingspakketjes. Daarom willen we jullie naar aanleiding van Weekend van de klant nog eens in de watten leggen met een pakketje boeken, strips, dvd’s, cd’s… speciaal voor jou! Geef ons verrassingsteam enkele tips, Geef ons verrassingsteam enkele tips en kom jouw persoonlijk pakket vanaf 3 oktober ontlenen in een afdeling naar keuze. Verras mijLees meer

Nieuwsdetail

10-11-2019

Korting op activiteiten met de European Disability Card

Beschik je over een European Disability Card? Goed nieuws: als je een begeleider meeneemt naar één van onze activiteiten, dan kunnen jij én hij/zij een toegangsticket kopen aan 50% korting.

Op 3 december is het Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Ook ARhus draagt zijn steentje bij om het mensen met een beperking gemakkelijker te maken.

Toegankelijkheid in de breedste zin van het woord staat hoog op onze agenda. Zo is het ARhus-gebouw op De Munt volledig toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Doven kunnen tijdens activiteiten een beroep doen op een gratis tolk Vlaamse Gebarentaal. Voor slechthorenden is er in ons onthaal en polyvalente zaal ringleiding voorzien, een techniek die ervoor zorgt dat mensen met een hoorapparaat geen last hebben van storend omgevingsgeluid. Voor mensen met een gezichtsbeperking hebben we daisy- en luisterboeken in onze collectie.

Korting op toegangsprijs activiteiten

Maar daar stopt het niet bij. We blijven ons inzetten om de toegang voor iedereen te vergemakkelijken. Daarom geven we vanaf 2020 50% korting op de toegangsprijs van onze activiteiten aan wie een European Disability Card heeft én zijn of haar begeleider.
Mensen met een beperking zijn soms afhankelijk van een begeleider om zelf een activiteit te kunnen bijwonen. Wie over een European Disability Card beschikt, mag dus vanaf volgende jaar één begeleider meenemen aan 50% korting.

Wat is de European Disability Card?

De European Disability Card is een Europese kaart die voordelen biedt aan personen met een beperking. Het vergemakkelijkt de toegang tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding. De kaart kan je ook bij andere organisaties in Roeselare gebruiken.

Hoe je zo'n kaart aanvraagt lees je op https://www.roeselare.be/vrije-tijd/vrijetijdspas/european-disability-card-edc.