30-03-2020

ARtistiek applaus voor alle helden van nu die ons land draaiende houden

Zaterdagavond 28 maart 2020 – op de laatste donkere avond voor de overschakeling naar het zomeruur – zette ARhus met lichtkunstenaar Alexander Stragier alle helden van nu letterlijk in de spotlights. Lees meer

Nieuwsdetail

20-11-2017

Apps in de kijker: apps voor de winter

Voor december hebben we apps opgelijst waarmee je ook aan de winter heel wat plezier kan beleven. Er zijn toepassingen voor wie lekker thuis wil blijven en voor degenen die wintersporten willen beoefenen. En deze maand extra veel winterse apps voor kinderen!

Weerplaza (gratis)

Met deze app word je niet verrast door het barre winterweer. Je krijgt altijd de laatste weersvoorspellingen van in je omgeving te zien. Pushberichten verwittigen je bij buien en noodweer. Liefhebbers van wintersport zien ook de actuele sneeuwhoogtes en kunnen een webcam bekijken van hun reisbestemming.

Voor iOS, Android en Windows – Nederlandstalig - www.weerplaza.nl/apps/weerplaza/

Winter Survival Kit (gratis)

Deze app kan van pas komen als je op de buiten woont of met de auto op wintervakantie vertrekt. Je krijg er advies als je met de wagen vast komt te zitten in de sneeuw. Met de app kan je je locatie bepalen, 112 en de wegenhulp bellen en je familie en vrienden waarschuwen. De app vertelt je ook hoe lang je motor kan blijven draaien om warm te blijven en waarop je moet letten om monoxidevergiftiging te voorkomen. Je vindt er ook tips om je auto klaar te maken voor de winter en om een overlevingspakket samen te stellen.

Voor Android – Engelstalig - www.ag.ndsu.edu/extension/apps/winter-survival-kit

Het ijs op! (gratis)

Deze app vertelt je waar je kunt gaan schaatsen in Nederland. Je vindt er alle adressen van kunst- en natuurijsbanen. Je kan ook zien wanneer de officiële KNSB skate- en natuurijstoertochten plaatsvinden. Verder krijg je ook nog tips om je veilig op het ijs te begeven.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig – www.knsb.nl/algemeen/schaatsen-nl-app/

Ice Skating Tips (gratis)

Wie pas begint met schaatsen, krijgt hier wat les. Zo maak je beslist minder valpartijen op het ijs! De uitleg wordt verduidelijkt met illustraties.

Voor Android – Engelstalig – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iceskatingtips&hl=nl&gl=nl&utm_source=DroidApp.nl&utm_medium=referral&utm_campaign=apps#details-reviews

Wintersport App (gratis)

Met deze app van de Nederlandse Ski Vereniging kan je de weersomstandigheden en sneeuwcondities in jouw skigebied raadplegen. Per gebied kan je ook uitgebreidere weerinformatie, webcambeelden en pistekaarten bekijken. Op de grote Alpenweerkaart zie je waar het de komende 24 tot 72 uur aan het sneeuwen is. Zo kan je bepalen welke regio je best uitkiest voor je skivakantie. Er worden ook tips, trends en andere nieuwtjes gepost.

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - www.wintersport.nl/wintersport-app/

NosePost (gratis)

Tijdens je wintervakantie wil je graag mooie foto’s nemen, maar hoe doe je dat met je dikke handschoenen aan? Deze app biedt een oplossing. Door de extra grote knoppen kan je je foto’s met je neus maken en ook delen met je vrienden!

Voor Android – Nederlandstalig - https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.kpn.nosepost&hl=en

Netflix (met abonnement)

Als je liever thuis blijft met het winterse weer, kan je je lekker ontspannen met het aanbod van Netflix. Met een abonnement van 7,99 euro per maand kan je onbeperkt films en series op je tablet of smartphone bekijken. Je maakt een profiel aan en hoe meer je kijkt, hoe gemakkelijker Netflix je aanbevelingen kan doen die overeenkomen met je smaak. Netflix kan je een maand gratis uitproberen.

Voor iOS, Android en Windows – Met Nederlandse ondertitels –www.netflix.com/be   

Filibaba Smoothies (gratis)

Het koude weer vraagt meer energie van je lichaam. Met een lekkere smoothie krijg je snel extra vitamines binnen. Hoe meer je varieert met de verschillende recepten, hoe beter. In deze app krijg je heel wat ideeën voor gezonde fruitshakes!

Voor iOS – Engelstalig - www.filibaba.com

KINDERAPPS

Het molletje in de winter (1,09 euro)

Ontdek de wereld van het bekende molletje uit de tekenfilms. Je krijgt heel wat winterse zoekplaten te zien waar je voorwerpen moet zoeken. Waar zie je, bijvoorbeeld, de slee, de muts of de sneeuwpop? Als je alles gevonden hebt, verschijnt er een nieuwe zoekplaat.

Met de app leren jonge kinderen beelden en de bijhorende geluiden herkennen. (vanaf 2 jaar)

Voor iOS en Android – Engelstalig - https://itunes.apple.com/nl/app/het-molletje-in-de-winter/id835049075?mt=8

Toca Hair Salon : Christmas Gift (gratis)

In deze app word je de kapper van de Kerstman! Knip, kleur en restyle zijn baard en haar. Als je te veel haar weggeknipt hebt, kan je het terug laten groeien met een speciaal drankje. Je kan ook een grappige kerstboom versieren. Een app om lekker creatief te zijn! (vanaf 3 jaar)

Voor iOS – Engelstalig - https://tocaboca.com/app/toca-hair-salon-christmas-gift/

Nijntje in de sneeuw (4,49 euro)

Het heeft gesneeuwd! Help Nijntje aankleden en slee mee met haar over de heuvels. Luister en kijk naar het verhaal en doe actief mee. Bouw samen met Nijntje een vogelhuisje, gooi sneeuwballen en match dezelfde voorwerpen. Ouders kunnen het verhaal ook zelf voorlezen en hun stem opnemen. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS – Nederlandstalig – https://itunes.apple.com/be/app/nijntje-sneeuw/id656194986?l=nl&mt=8

Bongobos Winter (2,99 euro)

Hert, Pluim en de andere dieren van het Bongobos laten kleuters zien hoe hun leven er in de winter uitziet. Kijk naar de vallende bladeren, zie hoe de dieren een winterslaap houden en hoe uiteindelijk jonge vogels hun vleugels uitslaan. Het verhaal en de educatieve spelletjes lopen vloeiend in elkaar over. (vanaf 3 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - http://www.bongobos.com/winter/

Zoek de tien verschillen met grappige winter en herfst cartoons (gratis)

Zoek de tien verschillen in de twintig tekeningen die zich afspelen in de herfst en winter. Je hebt telkens twee minuten om ze aan te duiden. Als je fout bent, verlies je tijd. Als je ten minste acht verschillen hebt gevonden, kom je in het volgende level. (vanaf 5 jaar)

Voor iOS en Android – Nederlandstalig - https://itunes.apple.com/be/app/zoek-tien-verschillen-met-grappige-winter-en-herfst/id937762060?l=nl&mt=8

Sudoku : een drakenavontuur (2,29 euro)

In deze app betreed je een sprookjesachtige wereld waarin je een draakje uit zijn ei kan laten komen door zo veel mogelijk sudoku’s te maken. Je kan kiezen uit vijf niveaus en dan in elk kasteel enkele van deze Japanse puzzels oplossen. Deze app staat in het thema van de winter en bevat geen reclames. Train je concentratievermogen en leer systematisch nadenken! (vanaf 7 jaar)

Voor iOS - Nederlandstalig - https://www.jufjannie.nl/2015/02/19/sudoku-een-draken-avontuur-nieuwe-sudoku-app-voor-kinderen/

A Charlie Brown Christmas (5,49 euro)

Help Charlie Brown, Snoopy en alle andere figuurtjes van Peanuts de betekenis van Kerstmis achterhalen. De originele dialogen, animaties en muziek van de gelijknamige klassieke tekenfilm werden in deze app gerestaureerd en aangevuld met heel wat interactieve mogelijkheden. Zo kan je, onder meer, piano spelen, met je vingers schilderen en meezingen met het koor van Peanuts! (vanaf 7 jaar)

Voor iOS en Android – Engelstalig - http://loudcrow.com/a-charlie-brown-christmas/

 

Meer apps in de kijker vind je op www.arhus.be/apps-in-de-kijker