27-05-2020

ARhus test apps: Pl@ntNet

Met Pl@ntNet kan je planten identificeren aan de hand van een groot fotoarchief dat gedeeld wordt door de gebruikers van de app. De applicatie speurt naar gelijkenissen tussen jouw beeld van de plant en de afbeeldingen die in de databank zijn opgenomen. Lees meer

Nieuwsdetail

11-02-2020

Wedstrijd Jeugdboekenmaand: Maak een kunstwerk en win een bezoek van illustrator Tom Schoonooghe en Ketnet wrapster Sien!

Dit jaar is kunst het centrale thema van de Jeugdboekenmaand. Daarom daagt Iedereen Leest alle kinderen uit om een kunstwerk te maken op basis van een boek. Doe mee aan deze wedstrijd en win een bezoek van illustrator Tom Schoonooghe en Ketnet wrapster Sien in je klas of bibliotheek! Deel je inzending met ARhus en val dubbel in de prijzen!

Hoe kan je deelnemen?

1. Lees een boek. Dit kan een verhaal zijn, maar ook een strip, atlas, wetenschappelijk boek... Alles mag! 

2. Maak samen met de vrienden in je klas, je broer, zus, buur... een kunstwerk over het boek dat je gelezen hebt! Je kan op je eentje meedoen of in groep. Alle vormen zijn toegelaten: een schilderij, een tekening, boetseerwerkje, een rap-gedicht... 

3. Maak een foto of filmpje van je kunstwerk. Laad het tussen 17 februari en 31 maart op via www.jeugdboekenmaand.be!

Wil je extra kans maken op een leuk boekenpakket? Deel dan ook het filmpje of de foto met ARhus via jeugdboekenmaand@arhus.be. Onze jury kiest er de 3 leukste uit!

4. Duimen maar! Wie weet win jij dankzij Iedereen Leest een een boekenpakket of een bezoek van illustrator Tom Schoonooghe of Ketnet-wrapster Sien in de klas of bibliotheek.