27-05-2020

ARhus test apps: Pl@ntNet

Met Pl@ntNet kan je planten identificeren aan de hand van een groot fotoarchief dat gedeeld wordt door de gebruikers van de app. De applicatie speurt naar gelijkenissen tussen jouw beeld van de plant en de afbeeldingen die in de databank zijn opgenomen. Lees meer

Nieuwsdetail

30-03-2020

ARtistiek applaus voor alle helden van nu die ons land draaiende houden

Zaterdagavond 28 maart 2020 – op de laatste donkere avond voor de overschakeling naar het zomeruur – zette ARhus met lichtkunstenaar Alexander Stragier alle helden van nu letterlijk in de spotlights.

Witte lakens in het straatbeeld. En elke avond een hartverwarmend applaus. Ook in Roeselare komen mensen dagelijks om 20u buiten om hun dankbaarheid en waardering te tonen aan alle helden van nu: artsen en medisch personeel, maar ook alle anderen die aan het werk zijn en ons land draaiende houden.

Ook ARhus doet mee aan deze solidariteitsactie. “Dagelijks om 20u laten we de ARhus hoogbouw op het plein De Munt mee applaudisseren door de lichten te ontsteken en 5 minuten nadien weer te doven”, vertelt Yves Rosseel, directeur van het Roeselaarse kenniscentrum. “Uiteraard doen we dit veilig, remote van bij onze infrastructuur verantwoordelijke thuis,” stelt Rosseel gerust.

“Velen worden getroffen door de coronacrisis. Ook artiesten krijgen het zwaar te verduren”, gaat Yves Rosseel verder. “Wij deden een beroep op Alexander Stragier, een jonge Roeselaarse lichtkunstenaar, om dit dagelijkse ‘applaus van ons gebouw’ een artistieke dimensie te geven. Op deze manier tonen we met ARhus ons engagement naar onder andere de zorg-, voedings-, onderwijs- en logistieke sectoren, maar ook naar de artistieke sector.”