26-03-2021

Lentefrisse inspiratie

De lente is begonnen! Voor wie de lentekriebels voelt hebben we heel wat inspiratie verzameld om te zaaien, koken, versieren, lenteschoonmaak te houden, natuur te ontdekken en te feesten. Thuis of erop uit, alleen of met de kleine buitenbubbel… met deze 33 lentefrisse tips kan je volop genieten van dit seizoen.Lees meer

Nieuwsdetail

17-09-2020

NIEUW: Lees gratis Nederlandstalige e-boeken op je eigen toestel

Ontdek een mooi aanbod e-boeken die je via het platform cloudLibrary van thuis uit kan lezen op een eigen toestel naar keuze.

Het pilootproject met Engelstalige e-boeken dat ARhus Roeselare samen met 4 andere bibs in 2017 startte, wordt nu verdergezet in een Nederlandstalige e-boekendienst die gratis is voor leden van bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel. Via het e-boekenplatform cloudLibrary kan je e-boeken lenen van thuis uit, op vakantie of onderweg. Uitlenen kan op je eigen tablet, smartphone, computer of e-reader en verloopt 100% coronavrij!

Als lid van ARhus kan je via het e-boekenplatform cloudLibrary 2 e-boeken lenen en 2 e-boeken reserveren. Helemaal gratis! Verlengen kan niet, maar te laat inleveren ook niet. Want na 6 weken verdwijnen de titels automatisch van je toestel. Vroeger inleveren om een nieuw boek te kiezen kan ook.

Inloggen op cloudLibrary gebeurt met je Mijn Bibliotheek-profiel. Kies daarna voor 'E-boeken Vlaanderen en Brussel', en leen vervolgens je favoriete e-boeken, eenvoudig vanuit je luie zetel.

De startcollectie omvat ongeveer 4500 Nederlandstalige en Engelstalige toppers voor volwassenen. In deze Vlaamse e-boekendienst vind je aantrekkelijke, vlot leesbare e-boeken die de uitgevers beschikbaar stellen voor cloudLibrary: romantische boeken, spannende thrillers en detectives, vlot leesbare literaire romans, populaire informatieve boeken en populaire Engelstalige fictie.

Veel leesplezier!