29-06-2020

Uit je kot maar niet te zot: onze vakantietips

Yes, we mogen opnieuw op vakantie in België en zelfs in enkele andere landen! Waar mag je heen, welke maatregelen zijn er? In deze Onder De Loep geven we je aanraders en actuele informatie om je reis te plannen.Lees meer

Nieuwsdetail

10-03-2020

ARhus heeft nieuw bibliotheeksysteem

ARhus is samen met 50 andere West-Vlaamse bibliotheken overgeschakeld naar een overkoepelend Vlaams bibliotheeksysteem.

De vernieuwing past binnen de uitrol van een overkoepelend Vlaams bibliotheeksysteem. Ook spelotheek GOED en mediatheek STAP stapten over. De overgang vond plaats vanaf 23 maart en is nu afgewerkt.

In totaal zijn zo’n 50 West-Vlaamse bibliotheken ongeveer gelijktijdig overgeschakeld naar de nieuwe bibliotheeksoftware. 

1 lidkaart voor 14 bibliotheken

Voor de bibliotheekgebruikers in Midden-West-Vlaanderen biedt deze omschakeling een extra troef: met 1 lidkaart zal je voortaan in 14 bibliotheken uit de regio Midwest terecht kunnen. Leners vanaf 18 jaar betalen vanaf april 2020 vijf euro per jaar ongeacht de bibliotheek waar ze lid zijn. Voor leners jonger dan 18 blijft het lidmaatschap gratis.

Met hun lidkaart kunnen jong én oud boeken en andere materialen ontlenen uit de bibs van Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare (ARhus), Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene. Vanaf juni geldt de regeling ook in Lichtervelde.

Al deze gemeenten maken deel uit van de streekintercommunale DVV Midwest, die in 2017 werd opgericht en via intergemeentelijke samenwerking de gemeenten op verschillende domeinen wil versterken.