06-03-2023

GoPress Kiosk wordt Belgapress Kiosk

De digitale kranten- en tijdschriftendatabank die ARhus aanbiedt, wordt vervangen door Belgapress Kiosk. Lees meer

ARhus als studie- en werkplek

Werkplek met of zonder pc

In alle ARhus-afdelingen vind je publieke werkplekken met een pc met internetverbinding en kantoorprogramma’s. Je kan deze werkplekken gebruiken volgens beschikbaarheid. Hiervoor moet je lid zijn van de bibliotheek. Je kan je ter plaatse lid maken.

Ook met je eigen toestel kan je in ARhus terecht. In alle ARhus-afdelingen is er gratis wifi, toegankelijk voor alle bezoekers.

In ARhus De Munt vind je verschillende werkplekken zonder pc. Elke bezoeker kan deze gratis gebruiken volgens beschikbaarheid. De 4de verdieping van ARhus De Munt is de stilste verdieping met studiewerkplekken. Ook het ARhus Café is een populaire plek om te werken.

De leeshoek met kranten en tijdschriften op verdieping +4 van ARhus De Munt is voorbehouden voor wie iets wil lezen uit deze leeshoek en is niet bedoeld als studie- of werkplek.

Databanken

ARhus heeft een abonnement op verschillende digitale databanken (bv. buitenlandse kranten, Vlaamse pers, recensies, …). Die kan je in ARhus gratis raadplegen. Een overzicht vind je op www.arhus.be/websites-en-databanken.

Op de catalogus van ARhus vind je een actueel overzicht van wat je in welke afdeling en/of van thuis uit kan raadplegen.

Op je eigen toestel heb je via het wifi-netwerk van ARhus ook toegang tot deze online databanken.

Printen, scannen en kopiëren

In ARhus De Munt kan je kopiëren, scannen en printen. Je moet hiervoor lid zijn van de bibliotheek. Je kan je ter plaatse lid maken.

Printen kan vanop de internetpc’s maar ook vanop je eigen toestel. Ook dit kan enkel als je lid bent van de bibliotheek.

Hoe?

  • Surf naar https://arhus.easyaccountplus.be/secure/uploadprintjob.
  • Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.
  • Upload je documenten (alle courante bestandstypes tot 10 MB zijn mogelijk)
  • Meld je je aan bij één van de printtoestellen in ARhus De Munt om ze af te drukken. Je print blijft 2 dagen beschikbaar na uploaden.

Voor een print of kopie betaal je € 0,10 (A4) of € 0,20 (A3) in zwart/wit en € 0,20 (A4) of € 0,40 (A3) in kleur. Dit kan op verdieping 2, 3 en 4.

Werkplek met pc reserveren

Wil je een internetpc op voorhand reserveren? Dat kan via deze link:

https://arhus.easyaccountplus.be/reservation

Je moet hiervoor lid zijn van de bibliotheek. Aanmelden doe je met je Mijn Bibliotheek-gebruikersnaam en wachtwoord.

Wil je een werkplek zonder pc reserveren? Dit kan enkel in de blokperiodes. Meer informatie vind je op www.arhus.be/studeren.

Wil je een volledig atelier reserveren? Zie www.arhus.be/meetingenevent.

Vragen of hulp nodig?

Onze baliemedewerkers helpen je graag! Je kan ons ook bereiken op 051 69 18 00 of via info@arhus.be.