31-07-2020

Alle ARhus-afdelingen zijn de hele zomer open!

Deze zomer is er geen zomersluiting in onze afdelingen. Enkel op 2 feestdagen zijn we dicht: 21 juli en 15 augustus. Dit jaar kan je dus extra vaak lees-, kijk- en luistervoer komen inslaan!Lees meer

Tijdelijke afhaaldienst voor aangevraagde bibmaterialen

“We begrijpen dat niet iedereen toegang heeft tot de digitale alternatieven. En dat sommige van onze vaste bezoekers, maar ook mensen die nog geen lid zijn van ARhus, dreigen geïsoleerd te raken zonder lees-, kijk- of luistervoer. Speciaal voor iedereen die er behoefte aan heeft, starten we met een kosteloze afhaaldienst voor aangevraagde boeken, cd’s, dvd’s en games. We rekenen dan ook op de burgerzin en solidariteit van iedereen om voorrang te geven aan zij die het echt nodig hebben,” geeft Yves Rosseel, directeur van ARhus aan.

Een afhaalpakket aanvragen kan in de ARhus afdelingen Rumbeke en Beveren. Zo kan je lekker dicht bij huis je pakket gaan afhalen en is jouw verplaatsing niet langer dan nodig!

Vanaf 25 mei om 13u heropent ARhus De Munt voor uitleen en zal er geen afhaaldienst meer zijn in die afdeling. In ARhus afdelingen Rumbeke en Beveren kan je wel nog gebruik maken van onze afhaaldienst zolang ze nog niet terug open zijn.

Hoe werkt het?

1/ Bestel jouw pakket

- telefonisch op 051 69 18 00 (bereikbaar op weekdagen tussen 10u en 17u)
- of via het online formulier:

  ARhus De Munt
  Vanaf 25 mei om 13u heropent ARhus De Munt als uitleenpunt met gewijzigde openingsuren:
  • ma-vr: 13u-19u
  • za: 13u-17u
  • zo: gesloten.
  Lees voor je komst onze 13 coronahuisregels.
  ARhus Rumbeke
  De afdelingen Rumbeke, Beveren en Gitsestraat heropenen voor het publiek vanaf 8/06. De openingsuren van deze afdelingen blijven hetzelfde zoals voorheen.

  Lees voor je komst onze 13 coronahuisregels.

  ARhus Beveren
  De afdelingen Rumbeke, Beveren en Gitsestraat heropenen voor het publiek vanaf 8/06. De openingsuren van deze afdelingen blijven hetzelfde zoals voorheen.

  Lees voor je komst onze 13 coronahuisregels.

  Kies de boeken, cd’s, dvd’s en games die je wenst of vraag een verrassingspakket aan dat de medewerkers van ARhus samenstellen op basis van jouw voorkeuren.

  Afspraken:

  • Je kan tot 10 materialen aanvragen (bovenop reeds uitgeleende items), waarvan 2 'nieuwe' materialen en 3 games.
  • Controleer bij voorkeur zelf in de catalogus van ARhus op roeselare.bibliotheek.be of de aangevraagde materialen beschikbaar zijn. Zo niet, selecteert een ARhus-medewerker indien mogelijk een alternatief. Door de vele aanvragen kunnen er geen garanties op beschikbaarheid gegeven worden.

  • Inspiratie voor kinderboekjes vind je op www.arhus.be/bieblo.
  • Een afhaalpakket aanvragen is gratis.
  • Iedereen die lid is van ARhus kan een beroep doen op deze service.
   Ben je nog geen lid van ARhus, bel ons op 051 69 18 00 of vul het aanvraagformulier in.
   Wens je als school, woonzorgcentrum, kinderopvang… lees-, kijk- of luistervoer aan te vragen, stuur een mailtje naar info@arhus.be.
  • De uitleentermijn bedraagt standaard 8 weken. De materialen worden automatisch verlengd mocht dat nodig blijken. Je riskeert dus geen boete.
  • Terugbrengen van materialen kan vanaf 4 mei in ARhus De Munt (op weekdagen, tussen 10u en 17u), in afdeling Rumbeke (op maandag, woensdag en vrijdag, telkens tussen 14u en 18u) en in afdeling Beveren(op woensdag, tussen 16u en 18u). Terugbrengen van bibmaterialen naar afdeling Gitsestraat kan nog niet. Ook inleveren via de nachtkluis in het sas van ARhus De Munt blijft voorlopig niet mogelijk. Bibmaterialen moeten steeds binnen gebracht worden in de afdeling waar je de materialen ontleende. (vb. Materialen die je ontleende in ARhus afdeling Rumbeke kan je niet binnenbrengen in ARhus De Munt.) We benadrukken dat niet iedereen zich op 4 mei meteen naar onze ARhus-gebouwen hoeft te reppen. Om een veilige spreiding te garanderen, worden alle uitgeleende materialen automatisch verlengd tot onze gebouwen weer opengaan. Je riskeert dus geen boete in deze uitzonderlijke periode.
  • We kunnen maar een beperkt aantal aanvragen per dag laten afhalen. We rekenen dan ook op de burgerzin en solidariteit van iedereen om voorrang te geven aan zij die het echt nodig hebben, die zelf geen digitale alternatieven hebben.

  2/ De medewerkers van ARhus leggen op basis van je aanvraag een pakket voor je klaar.
  Je kiest bij je aanvraag zelf waar en wanneer je het pakket wenst af te halen.
  Gereserveerde pakketten worden klaargelegd uitsluitend op weekdagen, op verzoek van het Federaal Crisiscentrum.
  Mochten de beschikbare momenten in de ARhus-afdelingen in Rumbeke en Beveren niet toereikend zijn, dan kan deze capaciteit uitgebreid worden.

  • ARhus De Munt: op weekdagen, tussen 10u en 17u
  • ARhus afdeling Rumbeke: op maandag, woensdag en vrijdag, telkens tussen 14u en 18u
  • ARhus afdeling Beveren: op woensdag, tussen 16u en 18u

  3/ Vraag je telefonisch een pakket aan, dan krijg je meteen bevestiging van je afhaalmoment. Bestel je online, dan krijg je een bevestigingsmail. Daarin staat op welk moment en waar je jouw pakket kan komen afhalen.
  Hou je stipt aan deze afspraak, kom alleen en blijf ook niet onnodig lang! Uit veiligheidsvoorzorgen wordt slechts 1 lener per tijdslot van 10 minuten toegelaten. Zo wordt contact met andere bezoekers vermeden en blijft het risico voor zowel de bezoekers als de medewerkers van ARhus beperkt.

  Onze medewerkers doen hun uiterste best om strikte hygiënische voorschriften toe te passen. Toch adviseren wij de geleende materialen 72 uur in quarantaine te laten, gezien nog onduidelijk is hoelang het coronavirus overleeft op boeken. De gezondheid van iedereen is nu het allerbelangrijkste!

  Tijdens de eerste dagen zullen we onze afhaaldienst grondig evalueren en verbeteringen aanbrengen waar nodig. Lees bovenstaande spelregels even na vooraleer je een aanvraag doet. Dank voor je medewerking!