08-08-2022

Lokale biertjes in de kijker in het ARhus Café

In een bierland als België spant West-Vlaanderen de schuimende kroon. Na het verlof zet het ARhus Café ter ere van internationale dag van het bier lokale bieren in de kijker! Kom proeven vanaf 8 augustus.Lees meer

Corona uitgelegd op maat van kinderen

Wat is corona?

Collega Eva leest het boek 'Monsterlijke microben' voor aan dochter Renée.

Ook voor de jongsten is de coronacrisis ingrijpend en soms beangstigend. Er zijn diverse initiatieven om kinderen te helpen deze situatie te begrijpen en ermee om te gaan. Neem deze samen door en ga zo het gesprek aan met de kinderen.

Voor alle leeftijden:

 • Doe-boekje: Hallo ik ben Corona!
  De Weg Wijzer maakte een downloadbaar kinderverhaal over corona. Het is beschikbaar in verschillende talen (pdf), en wordt ook voorgelezen in gebarentaal.

 • Omgaan met stress in coronatijden
  Het Rode Kruis legt op kindvriendelijke manier uit hoe kinderen en jongeren om kunnen gaan met stress in tijden van corona, en waar ze terecht kunnen met vragen en bezorgdheden.

Voor -7 jaar:

 Voor +7 jaar

Online boekjes/werkmateriaal 

 • KnapLab corona boekje
  Dit sociaal-emotioneel werkboekje voor kinderen bevat heel wat leuke tips en activiteiten. Het kan als vertrekpunt door leerkrachten worden gebruikt om een gesprek aan te gaan met kinderen hoe ze de coronacrisis beleven (vragen, gevoelens, waarover piekeren ze). 

 • Info over mondmaskers op maat van kleuters 

  • Anna draagt een mondmasker
   Wil je kinderen laten wennen aan mondmaskers in hun omgeving? Doe dat op een speelse manier via deze kleine werkmap van Kathleen Amant.

  • Kleurplaat van Jules met mondmasker
   Het figuurtje Jules uit de boekjes van Annemie Berebrouckx is goed gekend bij veel kinderen, en wordt vaak gebruikt als klaspop in het kleuteronderwijs.

Wil je leerlingen helpen bij verlies en verdriet door corona? Lees dan ook onze bijdrage over dit onderwerp.