31-07-2020

Alle ARhus-afdelingen zijn de hele zomer open!

Deze zomer is er geen zomersluiting in onze afdelingen. Enkel op 2 feestdagen zijn we dicht: 21 juli en 15 augustus. Dit jaar kan je dus extra vaak lees-, kijk- en luistervoer komen inslaan!Lees meer

Het ondernemersvirus te pakken? Tips tijdens corona voor startende ondernemers

02-06-2020

Heb je al een tijdje een lumineus idee om een eigen zaak te starten? Wil je jezelf ontplooien en lonkt het ondernemerschap, maar heb je nog een extra duwtje in de rug nodig?

Als je een eigen zaak wil oprichten, dan is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. De laatste maanden groeide het digitaal (en vaak gratis) aanbod aan podcasts, webinars en andere formats voor startende ondernemers enorm. Dit kan je op weg helpen en inspireren. Zie je intussen het bos door de bomen niet meer en weet je niet waar te beginnen? Collega Carmen, dochter van een ondernemerskoppel uit Ieper, runde ooit een winkel in huishoudlinnen en daarna in fantasiejuwelen. Nu maakt ze plannen om iets op te starten binnen regionaal toerisme. Ze zet enkele tips voor jou op een rijtje:

  • Heb je goesting om te ondernemen maar heb je nog heel wat vragen? Schrijf je nu snel in voor de Online Startersdag op 4 juni. Tussen 9 en 17 u kan je bij ondernemers en experts virtueel aan de tafel schuiven voor het nodige advies bij de opstart van je onderneming.

  • Start&Go organiseert regelmatig inspirerende webinars. De komende weken op de agenda: word een online netwerker, onderhandelen met de bank en hoe klanten bereiken via sociale media. Alle informatie vind je in hun agenda.

  • MicroStart biedt heel wat interessante webinars aan voor starters én groeiers over diverse thema’s zoals administratie of online marketing. Schrijf je in via hun website.

  • Herbekijk de ‘Impact of Corona’-webinars van Start it@KBC.
  • Ben je benieuwd naar de ervaringen en aanpak van enkele ambitieuze starters en ondernemers? Luister dan naar de boeiende ‘Startschot’-podcasts van KBC.

  • Van groeiverhalen van starters tot expertsessies. Het YouTube-kanaal van Netwerk Ondernemen dompelt je onder in de ondernemerswereld.

  • Heb je tijdens corona gemerkt dat je nood hebt aan een webshop of een digitale aanpak voor jouw zaak? Bij de Digitale Versnelling van Telenet kan je terecht voor 2 uur gratis persoonlijk advies van een digitale expert.

Leesmateriaal voor succesvol ondernemen

Ben je meer een lezer dan een kijker? Herlees onze Onder De Loep over starten met ondernemen.

In onze collectie hebben we heel wat boeken over thema's zoals ondernemen, management, start-ups, innovatie en e-commerce, geschreven door experts.

Wil je je eigen zaak starten en heb je niet-Belgische roots?

Via het Europese SIREE-project helpt ARhus jou op weg!

  • Contacteer collega Siska (siska.pannecoucke@arhus.be). Ze helpt je graag verder met informatie, tips én een mentor. Helemaal gratis en nu ook digitaal!

  • In het najaar staan enkele interessante activiteiten voor starters op de agenda. Hou zeker onze website in de gaten!