03-04-2020

ARhus sluit - Preventieve maatregelen tegen het coronavirus

Om de gezondheid van al onze bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten alle afdelingen van ARhus, het ARhus Café en het HACKpand de deuren tot en met zondag 19 april. Maar virtueel blijft ARhus open! Volg ARhus Roeselare op Facebook, Instagram en op deze site voor tips en updates. Lees meer

Tips voor kinderen

Zoek je nog leuke educatieve activiteiten voor je kinderen? ARhus brengt raad!

Digitaal

  • Laat hen spelenderwijs hun leesvaardigheid oefenen met de digitale kinderboeken van Fundels. Zolang de lockdown-light duurt krijgt iedereen 15 Fundels gratis!
    Ben je lid van ARhus, dan krijg je bovenop het gewoonlijke aantal Fundels-uitleningen nu wekelijks 2 extra Fundels via Mijn Bibliotheek! En dit nog zolang de coronamaatregelen duren.

  • Ontdek onze selectie kwalitatieve apps voor kinderen, waarmee ze o.a. spelenderwijs kunnen leren. Maar ook leuke spelletjes ter ontspanning!

  • Ook de Jeugdboekenmaand gaat online gewoon verder, met een gloednieuw YouTubekanaal vol antiverveeltips en voorleesmomentjes.

Doe tips

Naar buiten:

  • Neem je kinderen mee naar buiten op berenzoektocht! Heel wat mensen hebben een knuffelbeer op hun vensterbank geplaatst. Wie spot de meeste beren?
    Extra leuk wordt het met het prentenboek 'Wij gaan op berenjacht', dat via Fundels beschikbaar is.

Lekker binnen:

  • Wedstrijd: teken mee met KJV! Deze wedstrijd combineert het beste van twee werelden: onze Kinder- en Jeugdjury én Jeugdboekenmaand! Wil je kans maken op een boekenpakket met super coole Augmented Reality-boeken? Lees dan snel hier verder!

  • De Jeugdboekenmaandwedstrijd: laat je kinderen een kunstwerk maken op basis van een boek. Ze kunnen een boekenpakket winnen of een bezoek van illustrator Tom Schoonooghe of Ketnet-wrapster Sien in hun klas of bib!