02-06-2020

Het ondernemersvirus te pakken? Tips tijdens corona voor startende ondernemers

Heb je al een tijdje een lumineus idee om een eigen zaak te starten? Wil je jezelf ontplooien en lonkt het ondernemerschap, maar heb je nog een extra duwtje in de rug nodig? Onze collega Carmen zet enkele tips voor jou op een rijtje.Lees meer

Boekstart voor KOT(ertjes)

Op 16 mei planden we een Boekstartdag met een programma voor de allerkleinsten. Corona stak er echter een stokje voor. Daarom bedachten we voor jullie een KOT-editie met leuke tips.

Baby- en peuterboekjes

Voorlezen is een heerlijk knus moment voor jou en je baby of peuter. Er gaat een wereld van verbeelding én nieuwe woorden open voor je kleine spruit.

Voor gepast leesvoer ben je in ARhus aan het juiste adres. We hebben heel wat badboekjes, knisperboekjes, voelboekjes en kartonboekjes in de collectie. Tijdens de coronasluiting kan je ze aanvragen via onze afhaaldienst voor bibmaterialen. We besteden uitermate veel aandacht aan de hygiëne van deze boekjes, zodat je zonder zorgen aan het voorlezen kunt beginnen.

Boekstartpakket

Is je peuter 15 maand oud, dan krijg je van Kind en Gezin een bon om een gratis peuterpakket met leuke boekjes af te halen in ARhus. Tijdens onze sluiting kan je een afhaalmoment reserveren via onze afhaaldienst. Noteer dit in het opmerkingenveld van het formulier, en breng zeker je bon mee.

Aanraders

Graag wat inspiratie bij het kiezen van babyboekjes? Bekijk dan deze links eens:

Of liever kinderliedjes? Mama Lisa verzamelde leuke liedjes van over heel de wereld, in verschillende talen. Je kan selecteren op taal of land. Telkens met tekst en audio.

Spel- en beweegtips

Als alternatief voor ons geannuleerde Kaatje en Karel parcours geven we je bronnen mee met uitstekende spel- en beweegtips:

Mild ouderschap

Week van de opvoeding

De Week van de Opvoeding (16- 23 mei) heeft dit jaar als thema 'Opvoeden is geen (wed)strijd'. Want opvoeden is een zoekproces, voor elk gezin anders. Het is een oproep voor meer mildheid voor jezelf, je kind(eren), andere ouders en opvoeders. 

EXPOO werkte samen met Gezinsbond en VCOK een aantal online activiteiten uit. Zo is er een groot aanbod webinars, een online game voor gezinnen (Studio Sofa) en een speciale radiouitzending rond opvoeding (Radio Expoo).

Ontdek hier het volledige aanbod.

Relativerend ouderschap

Collega Anaïs geeft je tips voor relativerend ouderschap, met als voornaamste boodschap: volg enkel tips die werken voor jou en je gezin, en trek je van de rest niks aan.

We lichten ook deze aanrader eruit: